NAC Breda breekt met hoofdtrainer, Lurling maakt promotie

Reacties

NAC Breda gaat niet verder met Edwin de Graaf. Het aflopende contract van de trainer wordt niet verlengd.

NAC Breda breekt met hoofdtrainer, Lurling maakt promotie
© Pro Shots

NAC finishte dit seizoen op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste ronde van de play-offs was ADO Den Haag tweemaal te sterk voor De Parel van het Zuiden.

'Gezien de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep van afgelopen seizoen heeft de club de keuze gemaakt om het aflopende contract van De Graaf niet te verlengen', zo luidt het communiqué.

'Het was op sportief vlak een lastig jaar. Voor de hoofdtrainer was het tevens op persoonlijk vlak een moeilijk jaar. NAC heeft erg veel bewondering voor de werklust en de positiviteit van Edwin tijdens deze moeilijke periode. Edwin, bedankt voor je positieve instelling en harde werk. Veel succes gewenst in je verdere trainerscarrière.'

Bij de 42-jarige De Graaf werd in december een tumor ontdekt. 'Gelukkig waren we er vroeg bij en is het goed te behandelen', zei De Graaf toen. 'Ik voel me dan ook niet ziek.’ Eind april werd hij schoon verklaard.

Anthony Lurling
NAC maakt verder bekend dat Anthony Lurling een nieuwe functie krijgt. De oud-aanvaller blijft assisteren bij trainingen van het eerste elftal, maar wordt ook hoofdcoach van de Onder-16. In februari 2021 keerde Lurling terug. De bedoeling was dat hij de trainer zou worden van de Onder-15, maar al snel werd hij volledig overgeheveld naar het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.