NAC Breda betreurt vertrek keeperstalent Troost naar Feyenoord

Reacties

NAC Breda is er niet in geslaagd om Tein Troost ervan te overtuigen om bij de club te blijven. Het keeperstalent stapt na dit seizoen over naar Feyenoord.

NAC Breda betreurt vertrek keeperstalent Troost naar Feyenoord

De zestienjarige Troost staat volgens NAC bekend als 'één van de grootste keeperstalenten van Nederland' en de club baalt dan ook van het feit dat de sluitpost na dit voetbaljaar weggaat. 'Hoewel het vertrek van Tein ook gezien kan worden als een compliment voor onze manier van opleiden en de club een behoorlijke opleidingsvergoeding ontvangt, blijft het een tegenvaller dat we ondanks alle inspanningen niet in staat zijn gebleken om zo'n keeperstalent voor NAC te behouden', zegt Tim Gilissen, manager Jeugdopleiding bij NAC, op de website van zijn werkgever.

Volgens Gilissen is NAC tot het uiterste gegaan om ervoor te zorgen dat Troost in Breda zou blijven, maar de lokroep van Feyenoord bleek niet te weerstaan. 'In de gesprekken die we met NAC hebben gevoerd spraken ze veel vertrouwen uit in mijn toekomst. Dat maakte de keuze nog moeilijker dan hij al was', reageert Troost, die vijf jaar in de jeugdopleiding van NAC speelde.

'Het programma dat mij werd aangeboden om me verder te ontwikkelen zat goed in elkaar', vervolgt de doelman. 'Ik heb daarom enorm getwijfeld, maar na veel gesprekken met mijn omgeving toch besloten dat ik een kans om bij een club als Feyenoord aan de slag te gaan niet mag laten lopen. Ook zij hebben natuurlijk een goed plan voor mij klaarliggen. Ik wil niet later terugkijken en spijt hebben dat ik een kans zoals deze heb laten lopen. Wellicht kan ik in de toekomst nog eens terugkeren, want mijn liefde voor NAC en Breda blijft groot.'

Feyenoord betaalt een opleidingsvergoeding van 70.000 euro voor Troost.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.