NAC Breda achterhaalt ADO twee keer

NAC Breda en ADO Den Haag hielden elkaar in evenwicht. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg poetste die tweemaal weg: 2-2.

Het slotakkoord was voor Leonardo. De kleine Braziliaan speelde zijn voorlaatste thuiswedstrijd namens NAC en luisterde die op met de late gelijkmaker. Na een knappe voorzet van Maceo Rigters mikte de toekomstig Ajacied vanaf vijftien meter de bal in de verste hoek.

Daarmee tekende hij voor de eindstand, die het duel ook verdiende. ADO was beter aan het duel begonnen, waarna NAC zich voor in de tweede helft probeerde terugknokte in de wedstrijd.

Eljero Elia zette in de zestiende minuut ietwat gelukkig de 0-1 op het scorebord. Hij scoorde omdat NAC-doelman Edwin Zoetebier over de bal schoot na een pass van Michael Mols. NAC richtte zich op, zocht het Haagse doel en kwam na een half uur op gelijke hoogte. Rigters stuitte op doelman Robert Zwinkels, maar Arne Slot benutte de rebound.

Vlak voor rust sloeg ADO opnieuw toe. Laurent Delorge ontsnapte over rechts en vond het hoofd van Mols, die bij de eerste paal heel knap de 1-2 tegen de touwen knikte. Gesteund door de voorsprong trok de ploeg van coach Lex Schoenmaker zich na rust terug. NAC had dan wel een overwicht, maar slaagde er niet in écht vaak gevaarlijk te worden. ADO was in de counter zelfs het gevaarlijkst. Todat Leonardo in de 81ste minuut uithaalde.