NAC Breda - PEC is clash tussen 'kaartenpakkers'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De eerste wedstrijd op zaterdagavond gaat tussen NAC Breda en PEC Zwolle.

NAC Breda - PEC is clash tussen 'kaartenpakkers'
 
Speeldag9
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterMartin van den Kerkhof

• Afgelopen week verloor NAC Breda met 1-0 bij Roda JC Kerkrade, waardoor de ploeg van Stijn Vreven bleef steken op zeven punten. PEC Zwolle sleepte knap een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur bij Feyenoord en ving deze speelronde aan op plek vijf.

• In Eredivisie-verband stonden NAC Breda en PEC Zwolle elf keer tegenover elkaar in Brabant. De thuisploeg koestert een positieve balans met zeven zeges, twee remises en twee verliesbeurten.

• NAC Breda voert het 'gele kaarten-klassement' aan. In de eerste acht speelrondes kregen spelers van de Brabanders 21 keer een gele prent voorgehouden. Met negentien gele kaarten bezet PEC Zwolle de tweede plaats in dit klassement.

Samenvatting Roda JC Kerkrade - NAC Breda

• De defensie van PEC Zwolle zal bij dodespelmomenten vooral Menno Koch in de gaten moeten houden. De NAC Breda-verdediger kwam dit seizoen al tot negen doelpogingen uit standaardsituaties, waarmee hij alleen in Klaas-Jan Huntelaar (elf doelpogingen) zijn meerdere moet erkennen.

• PEC Zwolle ging in de eerste acht Eredivisie-duels slechts eenmaal onderuit. Dat kregen de Blauwvingers eerder alleen in het seizoen 2015/16 voor elkaar.

Samenvatting Feyenoord - PEC Zwolle

• Buitenshuis wacht de formatie van trainer John van 't Schip nog op zijn eerste driepunter. Sinds de promotie naar de Eredivisie in 2012 kwam het nooit voor dat PEC zonder zege bleef in zijn eerste vijf uitwedstrijden.

• NAC Breda incasseerde dit seizoen al vijf treffers in het laatste kwartier, samen met Heracles Almelo het hoogste aantal. Vorige week ging NAC in de slotfase ten onder bij Roda JC Kerkrade.

'Bij PEC Zwolle denken ze heel stiekem aan de tweede plaats'

De laatste 5 Eredivisie-edities van NAC Breda - PEC Zwolle:

SeizoenUitslag
2002/032-0
2003/043-1
2012/133-0
2013/141-2
2014/153-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.