NAC blijft tobben: 'Positiviteit in één klap weer verdwenen'

Reacties

NAC Breda was goed uit de winterstop gekomen, zo luidden de verhalen althans. Ook in aanloop naar de derby tegen Willem II was zichtbaar dat een opgewekte stemming het chagrijn had verdrongen. In Tilburg was daar echter niets van te zien.

NAC blijft tobben: 'Positiviteit in één klap weer verdwenen'

'Er hing weer positiviteit rond de ploeg, we stonden er weer bij, het verwachtingspatroon was hoger', had ook trainer Mitchell van der Gaag geconstateerd. 'Door de serie voor de winterstop. Niet eens alleen de zeven punten uit de laatste drie, maar meer twaalf uit de laatst negen. Het herstel was er. Het trainingskamp was prima, de oefenwedstrijden tegen goede tegenstanders gingen niet verloren en dan zo’n wedstrijd tegen Willem II. In één klap was het positieve gevoel weer weg. Onherkenbaar, heel bijzonder. We hadden nog gehamerd op felheid en strijd en het was er niet. Daar was ik heel boos over, ja.'

Tegen ADO Den Haag volgt vrijdagavond in het eigen kolkende stadion een herkansing. Er moet een ander NAC staan. 'Dat wordt moeilijk zat tegen een fysiek sterke ploeg met ervaring en power', weet Van der Gaag. 'Ik wil de wedstrijd niet cruciaal noemen, want we hebben al wat cruciale gehad en er komen er nog een paar. Maar het duel is wel heel belangrijk. Dat lijkt me duidelijk. Het gevoel was goed, we moeten ons niet laten leiden door een slechte herstart. Hoe slecht het ook was, dat besef is er heus. We hebben er zelf voor gezorgd dat de druk er weer flink op staat. Dat is het gevolg van wat we zondag hebben laten zien.' Na ADO-thuis gaat NAC volgende week op bezoek bij De Graafschap.

De Bredanaars moeten het vrijdagavond stellen zonder de geblesseerde topscorer Mitchell Te Vrede en de geschorste Mounir El Allouchi. Ramon Pascal Lundqvist lijkt zijn basisdebuut te gaan maken, terwijl voor de plek van Te Vrede vier spelers in aanmerking komen. Robert Mühren en Gervane Kastaneer kunnen daar spelen, maar negentig minuten lijkt voor beiden op dit moment nog te veel gevraagd. De nog onbekende nieuweling Sullay Kaikai is een optie, maar hij is net drie dagen in Nederland. Giovanni Korte kan ook in de punt van de aanval uit de voeten. In dat geval kan Lundqvist zijn positie overnemen en kan Gianluca Nijholt in het elftal komen.

De zoektocht naar een vervanger voor Te Vrede is ondertussen in volle gang. 'We hebben hoop dat het misschien meevalt, maar enkele duels missen we hem sowieso', zegt Van der Gaag. 'We moeten een weloverwogen besluit nemen. De interne opties, die we zeker wel hebben, bekijken en de mogelijkheden onderzoeken om een aanvaller te halen. We zijn druk bezig en hebben nog een week.'

Ook het halen van een centrale verdediger staat nog op de agenda. De naam van Joost van Aken van Sheffield Wednesday zingt rond, maar de verdediger heeft van zijn werkgever nog altijd geen duidelijkheid gekregen. Bovendien zijn er meerdere clubs in hem geïnteresseerd. Met het aantrekken van de Australische linksback Alex Gersbach (die pas naar Breda komt als Australië is gesneuveld in het toernooi om de Azië Cup) lijkt er weinig zicht op speeltijd meer voor Jurich Carolina en Greg Leigh (die deze week geblesseerd de training verliet) bij NAC. Pele van Anholt is nu immers linksback (en tevens reserve-rechtsback achter Khalid Karami) en jongeling Jethro Mashart is ook een optie op links.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.