Naam van Steinsson zingt rond als opvolger De Jong bij PSV

Reacties

PSV is nadrukkelijk bezig met de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur. De club overweegt zowel interne als externe opties. Zo zingt de naam van Grétar Steinsson rond: de voormalig rechtsback is een goede bekende van Marcel Brands, de huidige algemeen directeur.

Naam van Steinsson zingt rond als opvolger De Jong bij PSV
© Pro Shots

De veertigjarige Steinsson is in Nederland vooral bekend van zijn periode als speler bij AZ tussen 2006 en 2008, toen Brands technisch directeur was in Alkmaar. De IJslander beëindigde zijn carrière in 2013 en doorliep daarna de opleiding Voetbalmanagement bij het Johan Cruyff Institute. Steinsson liep vervolgens twee maanden stage bij de A-selectie en jeugdopleiding van AZ.

In januari 2015 werd hij aangesteld als technisch directeur bij Fleetwood Town in de League One, waarna hij in december 2018 aan de slag ging als scout bij Everton in het team van toenmalig director of football Brands. Later was Steinsson werkzaam als technisch adviseur van de IJslandse voetbalbond en sinds juli werkt hij als performance director bij Tottenham Hotspur, ofwel als tweede technische man na Fabio Paratici.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bronnen bevestigen aan VI dat Steinsson wordt gezien als een goede kandidaat en meteen aan de slag zou kunnen gaan. Dinsdagavond meldde sportmarketeer Chris Woerts bij het programma Vandaag Inside dat ook Jordy Zuidam, de directeur voetbalzaken van FC Utrecht, een belangrijke kandidaat is om De Jong op te volgen. Stan Valckx, tussen 2004 en 2008 al technisch directeur van PSV, zou ook graag weer aan de slag gaan na zijn zomerse vertrek bij VVV-Venlo, hetzij in Eindhoven of elders.

PSV denkt ook na over een constructie met Ernest Faber en Jan Vennegoor of Hesselink als technisch duo. Momenteel is Vennegoor of Hesselink werkzaam als manager voetbalzaken en is Faber actief als hoofd jeugdopleiding bij PSV. Faber heeft nooit onder stoelen of banken gestoken een technische functie te ambiëren en heeft een extra cursus gevolgd om een dergelijke functie te kunnen uitoefenen.

In aflevering zeven van de Skiete Willy Podcast is Stan Valckx te gast en wordt de opvolging van John de Jong besproken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.