Naam Van Hooijdonk valt in spitsenzoektocht SC Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen is naarstig op zoek naar meer aanvallende mogelijkheden. In de zoektocht naar een extra spits is Sydney van Hooijdonk een van de kandidaten.

Naam Van Hooijdonk valt in spitsenzoektocht SC Heerenveen

Van Hooijdonk is deze zomer transfervrij na het verstrijken van zijn contract bij NAC Breda. De 21-jarige spits besloot om zijn verbintenis in West-Brabant niet te verlengen. Volgens Italiaanse media staat de aanvaller in de belangstelling van Udinese en Bologna. Ook Heerenveen heeft recent naar zijn beschikbaarheid en plannen geïnformeerd, bevestigt technisch manager Ferry de Haan desgevraagd. 'We oriënteren ons op de posities voorin.' Dat proces is momenteel nog in volle gang, geeft De Haan aan. 'We zijn op dit moment voor niemand concreet.'

Heerenveen wil voorin graag meer mogelijkheden creëren. Enerzijds omdat het afgelopen seizoen ontbrak aan een volwaardige concurrent voor Henk Veerman, anderzijds zodat trainer Johnny Jansen tactisch meerdere kanten op kan. Financieel zal er in Friesland echter pas veel bewegingsruimte ontstaan wanneer er een speler verkocht wordt. Het maakt een transfervrije kandidaat, zoals bijvoorbeeld Van Hooijdonk, het overwegen waard.

Voor Runar Espejord is in Friesland geen toekomst. De 25-jarige Noor kwam in 2020 over van Tromso IL, maar was eigenlijk voortdurend geblesseerd. De spits hoeft zich maandag niet te melden voor de eerste training van Heerenveen en mag vertrekken. Voor de jonge Rein Smit wordt ook een externe oplossing gezocht. Hij mag verhuurd worden.

Mous
SC Heerenveen heeft overigens ook een opvolger gevonden van de naar Israël vertrekkende reservekeeper Ariël Harush. Xavier Mous gaat die rol vervullen en komt, ijs en weder dienende, transfervrij over van PEC Zwolle. 'Daar was de club al een tijdje mee bezig. Het ziet er naar uit dat het allemaal rond gaat komen', aldus De Haan.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer S. van Hooijdonk
Meer over S. van Hooijdonk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.