Naam Dolberg zorgt voor onduidelijkheid in Duitsland

Reacties

In Duitsland is ophef ontstaan over een mogelijke transfer van Kasper Dolberg naar Borussia Dortmund. Voor het duel met Hertha BSC stelde coach Peter Bosz in gesprek met Sky dat de club daadwerkelijk geïnteresseerd was in de negentienjarige Deen van Ajax, maar tijdens de persconferentie ná het duel leek dat op een misverstand te berusten.

Naam Dolberg zorgt voor onduidelijkheid in Duitsland

Met de transfer van Ousmane Dembélé naar Barcelona is de oorlogskas van Dortmund goed gevuld. De Franse aanvaller kostte de Catalaanse grootmacht immers 105 miljoen euro en dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 147 miljoen euro.

Bosz werd daarom gevraagd of hij nu voor Dolberg als vervanger zou gaan. Vervolgens bevestigde hij ogenschijnlijk de belangstelling. 'Maar we moeten afwachten hoe het loopt. Het is nog niet honderd procent zeker. Hans-Joachim Watzke (directeur van Dortmund, red.) en ik gaan het proberen te regelen.'

Naderhand kreeg Bosz tijdens de persconferentie een vraag over die uitspraken over Dolberg, maar toen greep de woordvoerder in. Hij stelde dat er sprake was van een misverstand. 'Nee, dat hebben jullie verkeerd begrepen', richtte hij zich tot de journalisten. Bosz zou de vraag niet goed hebben begrepen. 'Dat antwoord sloeg op Dembélé. Over de afwikkeling van zijn transfer. Het ging niet over Dolberg', zo verduidelijkte de woordvoerder.

Het bericht van Sky volgde op dezelfde dag dat BILD vanochtend ook al sprak over een mogelijke hereniging tussen Bosz en Dolberg. Bosz werkte afgelopen seizoen samen met Dolberg bij Ajax en liet zich al regelmatig lovend uit over de Ajacied. Afgelopen week sloeg Ajax nog een bod van AS Monaco ter waarde van ruim vijftig miljoen euro op de negentienjarige Deen af. De Amsterdammers wilden na de recordtransfer van Davinson Sánchez geen vaste waarden meer laten gaan, zo bevestigde directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Dolberg ligt nog tot medio 2021 vast bij Ajax. Vorig seizoen kwam hij tot zestien competitiedoelpunten in 29 duels. In totaal was hij 23 keer trefzeker in 48 officiële optredens. Dit seizoen heeft Dolberg nog niet gescoord in zijn zes wedstrijden (twee kwalificatie Champions League, twee kwalificatie Europa League en twee competitie).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.