Na Zirkzee klopt het volgende grote talent op de deur bij Bayern

Reacties

Hij wordt na Joshua Zirkzee beschouwd als het volgende grote talent van Bayern München en werd zaterdag de jongste Bundesliga-debutant in de clubhistorie: Jamal Musiala. Trainer Hansi Flick is lovend over de kwaliteiten van de aanvallende middenvelder, maar trapte ook op de rem.

Na Zirkzee klopt het volgende grote talent op de deur bij Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Musiala mocht zaterdagmiddag net als verdediger Chris Richards (20) als invaller een paar minuten meedoen in het thuisduel met SC Freiburg (3-1), de eerste wedstrijd van Bayern na het prolongeren van de landstitel. De in Stuttgart geboren jeugdinternational van Engeland, in de 88ste minuut in het veld gekomen voor Thomas Müller, mag zich daardoor de jongste speler van Bayern in de historie van de Bundesliga noemen.

Dat er zich met de in 2003 geboren Musiala nu weer een groot talent aandient, is volgens Flick resultaat van goed werk in de jeugdopleiding en de successen van Bayern Onder-23. 'Jamal Musiala en Chris Richards zijn allebei heel goed op weg', zei de Bayern-trainer tegen TZ. 'Daarom beloonden we hen allebei en mochten ze een kijkje nemen in de Bundesliga. Maar er is nog een heel lange weg te gaan', trapte Flick ook op de rem.

De kwaliteiten van Musiala zijn echter onmiskenbaar. 'Hij is technisch erg goed en is dynamisch als hij in balbezit is', roemde Flick het zeventienjarige talent, dat vorig jaar overkwam van de jeugopleiding van Chelsea. Na jarenlang in Engeland te hebben gewoond wilden hij en zijn moeder om persoonlijke redenen terug naar Duitsland. Tegen de interesse van Bayern, waar hij al van kleins af aan fan van is, kon hij geen nee zeggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.