Na strijd om logo en clubnaam kan Kuba Wisla Kraków laten schitteren

Reacties

Wisla Kraków heeft weer een mooie toekomst. Aan de hand van onder anderen voormalig Borussia Dortmund-back Jakub Kuba Blaszczykowski gloort er licht aan het einde tunnel, zeker omdat het grootste obstakel - de naam en het logo -  van tafel is.

Na strijd om logo en clubnaam kan Kuba Wisla Kraków laten schitteren
© Pro Shots

Het was een mededeling op de website van Wisla Kraków die de fans achter de oren deed krabben. Na bijna een kwart eeuw zijn de rechten op de naam en het orginele wapen in dezelfde handen. Maar het was wel op 1 april dat Wisla dit nieuws naar buiten bracht.

De vrees voor een grap bleek ongegrond. Een dag eerder waren daadwerkelijk de papieren getekend die een einde maakten aan een strijd over het gebruik van de clubnaam en het historische logo. De vereniging, die een louche reputatie heeft, en de naamloze vennootschap waren tot een vergelijk gekomen. 'Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt', schreef Tomász Jazdzynski.

Na dit akkoord was het aan Jazdzynski om de volgende stap te zetten samen met Blaszczykowski en Jaroslaw Krolewski. Het drietal heeft al geïnvesteerd en wil nu alle aandelen in de vennootschap verwerven. Binnen een week moet dat z'n beslag krijgen. En dan kan de wederopbouw van de veertienvoudig Poolse kampioen ook worden doorgezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.