Na Ronaldo wijst ook Zidane Benzema aan als favoriet voor Ballon d'Or

Reacties

In navolging van Ronaldo heeft ook Zinédine Zidane aangegeven dat Karim Benzema (33) dit jaar een terechte winnaar zou zijn van de Ballon d'Or. Zidane werkte als coach van Real Madrid jarenlang samen met de spits.

Na Ronaldo wijst ook Zidane Benzema aan als favoriet voor Ballon d'Or
© Pro Shots

'Karim steekt in goede vorm. Ik zou hem de Ballon d'Or geven. Hij verdient het', zei Zidane tegen Téléfoot. 'Karim is een ongelooflijke speler, ik had de grote eer hem te coachen', vervolgt de winnaar van de Ballon d'Or in 1998. Tussen 2016 en 2021 wonnen Zidane en Benzema met Real onder meer drie keer samen de Champions League.

Zidane volgt met de steun voor Benzema zijn oud-teamgenoot Ronaldo. De Braziliaan gaf vorige week al aan dat de Frans international, die onlangs de Nations League-finale won met Frankrijk, de Gouden Bal verdient. 'Karim is de beste spits van de wereld en haalt al tien jaar een bruut niveau', gaf de voormalig topspits van onder anderen PSV, Barcelona, Internazionale en Real Madrid aan.

Op de shortlist van dertig spelers die dit jaar kans maken op de Ballon d'Or staan geen Nederlanders. De prestigieuze prijs wordt op 29 november uitgereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.