Na Overmars krijgt ook Van der Sar beloning voor Ajax-succes

Reacties

Edwin van der Sar heeft zijn contract bij Ajax met vier jaar verlengd. De herbenoeming van de algemeen directeur is officieel geworden op de dag van de algemene vergadering van aandeelhouders van de Eredivisie-koploper.

Na Overmars krijgt ook Van der Sar beloning voor Ajax-succes
© Pro Shots

Van der Sar is al sinds november 2016 de directievoorzitter en algemeen directeur van Ajax. Met het nieuwe contract zweert hij de club trouw, ondanks het feit dat de oud-doelman in Engeland vaak in verband gebracht wordt met topfuncties in de Premier League. Zo is de 49-jarige oud-international al veelvuldig gelinkt aan een rol als directeur bij zijn oude club Manchester United.

Voor Ajax is de contractverlenging van Van der Sar een volgende slag op bestuurlijk vlak. Eerder werd Marc Overmars al beloond voor de opmars en Europese successen van de Amsterdammers. De directeur spelerszaken kwam in maart van dit jaar tot een akkoord over een nieuw contract tot november 2024. Dat van Van der Sar loopt dus een jaar eerder af.

'Voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar bij Ajax', aldus Van der Sar in het persbericht van Ajax. 'Dus ik ben blij met het vertrouwen. Ons gezamenlijke doel is om met Ajax 1 structureel aan te haken bij de Europese top. Samen met de rest van het directieteam ga ik graag door om dat als geheel voor elkaar te krijgen. We zijn weliswaar goed op weg, maar we zijn er nog niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.