Na maanden van lijden mag er nu verder gedroomd worden in Bergamo

Reacties

Bij Atalanta Bergamo staan ze te trappelen om weer te beginnen met voetballen. De ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon kan nu al trots zijn op het historische seizoen, maar is in het restant hongerig naar nog heel veel meer. Hoeveel mooier kan het in de aankomende weken nog gaan worden?

Na maanden van lijden mag er nu verder gedroomd worden in Bergamo
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Wekenlang ging het in het plaatsje Bergamo niet meer over voetbal. De historische stad werd keihard geraakt door het coronavirus, dat genadeloos toesloeg in Lombardije en veel doden eiste. Dat het seizoen in de Serie A nog uitgespeeld zou worden leek een utopie. Het sprookje van Atalanta dreigde als een nachtkaars uit te gaan, maar dat was in de crisistijd helemaal niet belangrijk. Voetbal is toch altijd maar voetbal.

Langzaam maar zeker werden de vooruitzichten beter. De lockdown zorgde voor dalende sterftecijfers en voetballiefhebbers in Bergamo kregen opeens weer zin in een rollende bal. Logisch ook, gezien het seizoen dat de plaatselijke trots doormaakt. In een van de laatste wedstrijden voor de coronabreak bereikte Atalanta voor het eerst in de geschiedenis de laatste acht van de Champions League en ook in de Serie A verloopt alles op rolletjes.

© Pro Shots

Met nog dertien wedstrijden te gaan ligt doelpuntenmachine Atalanta, de meest scorende ploeg van Italië, op koers om zich opnieuw via de competitie te kwalificeren voor de Champions League. De ploeg van Gian Piero Gasperini staat vierde, met een voorsprong van drie punten op AS Roma, en heeft nog een duel tegoed. Deze wedstrijd wordt zondagavond gespeeld, tegen Sassuolo. De nummer elf van de ranglijst kan de borst natmaken.

Atalanta is erop gebrand om te vlammen. Niet alleen vanwege de eigen sportieve ambities, maar zeker ook als eerbetoon voor de vele coronaslachtoffers die er in Bergamo gevallen zijn. In september stonden Sassuolo en Atalanta al eerder tegenover elkaar en toen werd het 1-4. Dat was niet de laatste keer dat de mannen van Gasperini er vier maakten in een competitiewedstrijd. Atalanta vindt de weg naar het doel gemakkelijk en na 25 duels staat de teller al op zeventig goals. Nog zeven treffers erbij en het totaal van het afgelopen seizoen is al geëvenaard.

Met Josip Ilicic (vijftien goals), Luis Muriel (dertien) en Duvan Zapata (elf) heeft Atalanta drie aanvallers die al meer dan tien keer gescoord hebben. Het gevaar komt dus zeker niet uit één hoek. 'En dat maakt ons zo gevaarlijk', meent Zapata. Hij kan niet wachten op de competitieherstart: 'Dit is het belangrijkste moment uit mijn loopbaan en ik wil er het maximale uithalen. Ik ben ontzettend trots op wat we in de afgelopen anderhalf jaar hebben gedaan, maar we moeten vooruit blijven kijken. We kunnen iedere doelstelling die we voor onszelf bepalen halen.'

De belangrijkste doelstelling voor nu is om opnieuw bij de bovenste vier in de Serie A te eindigen. De Champions League zorgt echter voor wilde dromen. 'We hebben de hemel bereikt met het halen van de kwartfinale', stelt Alejandro Papu Gómez. 'Het is ongelooflijk dat alles vervolgens stil kwam te liggen, maar nu zijn we terug. De Champions League-rondes worden nu over één duel gespeeld en dat ligt ons wel, want in negentig minuten kan van alles gebeuren. Het wordt spectaculair, dat weet ik zeker.' De inwoners van Bergamo kijken, leven en dromen mee.

Het gaat weer over voetbal. Eindelijk.

De wedstrijden in de 26ste speelronde van de Serie A:


Za 20 jun. 2020

Zo 21 jun. 2020

'Als je een echte liefhebber bent van voetbal, dan kijk je naar Atalanta Bergamo'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.