Na jaren lijden geniet Valverde eindelijk van Messi

Reacties

Vaak moest hij het plan verzinnen om hem af te stoppen en nu is het aan hem om het allerbeste uit Lionel Messi te halen; Ernesto Valverde kan als Barcelona-coach zijn geluk niet op met de Argentijn. Na de 3-0 zege op Juventus in de Champions League sprak de opvolger van Luis Enrique wederom vol lof over zijn sterspeler.

Na jaren lijden geniet Valverde eindelijk van Messi

Eén keer won Valverde met zijn Athletic de Bilbao in de competitie van Barcelona. In het seizoen 2013/14 bij de thuiswedstrijd, toen Messi er vanwege een spierblessure niet bij was. Later volgden vaak ruime nederlagen, met bijna altijd een hoofdrol voor de linkspoot. 'Ik heb veel geleden met hem tegenover me en nu geniet ik', zei Valverde dinsdagavond tegen Spaanse media na wederom een groots optreden van Messi.

De aanvaller staat dit seizoen na zes optredens al op acht goals. Zijn betrokkenheid zegt Valverde echter nog meer dan die cijfers. 'Iedere keer als hij de bal krijgt, denk je dat er alleen maar iets goeds kan gebeuren voor het team. En dat gebeurt dan ook. Als niemand een opening ziet, krijgt hij er een gevonden', aldus de coach die na de nederlagen bij de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid aan een sterke reeks bezig is.

Dat het contact tussen sterspeler en coach intensief is, is volgens Valverde niet meer dan normaal. 'Messi is een van mijn aanvoerders, een van de beste spelers in de geschiedenis van deze club. Het is normaal dat ik veel met hem praat. Hij is tactisch ook erg sterk', legde de Barcelona-trainer uit. De coach beseft dat de prestaties van met name Messi ook ervoor zorgen dat aankopen als Ousmane Dembélé hun eerste wedstrijden niet onder hoogspanning moeten spelen. Valverde is blij met wat hij tot nu toe gezien heeft van de opvolger van Neymar, die tegen Juventus zijn tweede wedstrijd speelde voor Barcelona. 'Hij werkte hard en zal zich geleidelijk aanpassen aan het spel van de ploeg.'

'Zolang Messi voetbalt, heeft Barcelona geen tactiek nodig'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.