Na Feyenoord ook Marseille gestraft wegens vuurwerk en 'UEFA Mafia'

Reacties

Ook Olympique Marseille is door de UEFA bestraft wegens ongeregeldheden in de halve finale van de Conference League tegen Feyenoord (0-0). De nummer twee van Frankrijk moet een fikse boete betalen en hangt een thuiswedstrijd zonder publiek boven het hoofd.

Na Feyenoord ook Marseille gestraft wegens vuurwerk en 'UEFA Mafia'
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Onderdeel van de sanctie van de UEFA is namelijk een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Als de supporters van Marseille nogmaals in de fout gaan, zal deze straf in werking treden. Ook moet Marseille een boete van veertigduizend euro betalen.

Het afsteken van vuurwerk en rookbommen tijdens het thuisduel met Feyenoord is een van de redenen voor de straf. Ook gaf de club volgens de bond een podium aan hatelijke en provocerende berichten. Op de tribune van het Stade Vélodrome was groot de tekst UEFA Mafia afgebeeld.

Feyenoord werd ook hard gestraft door de UEFA wegens het gedrag van de aanhang. Ook de Rotterdammers kregen een boete van veertigduizend euro. Ook is er geen uitpubliek welkom in het eerstvolgende uitduel en moeten er diverse vakken dicht in het eerste thuisduel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.