Na De Wolf is het bij Feyenoord wachten op Advocaat

Reacties

Kan de gelichte optie in het contract van John de Wolf los worden gezien van de toekomst van Dick Advocaat? De 72-jarige succestrainer van Feyenoord heeft zijn eigen verbintenis nog steeds niet verlengd, maar was wel op de hoogte van het feit dat de club graag twee jaar door wilde met zijn assistent De Wolf. Advocaat gaf daarop zijn fiat.

Na De Wolf is het bij Feyenoord wachten op Advocaat
© Pro Shots

Het is een misverstand dat Advocaat op voorhand tegen De Wolf was. Toen Feyenoord hem benaderde, wilde hij twee assistenten meenemen, maar de club had net als beleidspunt ingevoerd dat een nieuwe hoofdcoach slechts één rechterhand kiest en Feyenoord zelf er ook één levert. Sjaak Troost, destijds technisch directeur ad-interim in De Kuip, kwam met De Wolf en na een gesprek bij Advocaat thuis ging de nieuwe hoofdtrainer snel akkoord. Vervolgens verliep de samenwerking zó soepel, dat Advocaat zelf ook graag verder wil met De Wolf.

Door het coronavirus liggen ook de onderhandelingen met Advocaat stil, hoewel de succestrainer veel contact heeft met td Frank Arnesen. Die houdt de coach op de hoogte van alle lopende zaken, voor zover mogelijk in deze verwarrende tijd, waarin niemand weet of en wanneer er weer kan worden gevoetbald. Tegelijkertijd kan Advocaat ook niet te lang wachten. De kans bestaat dat straks de competitie in korte tijd wordt uitgespeeld en dan moeten er meteen ook zaken worden gedaan richting het nieuwe seizoen. Feyenoord heeft zes spelers met verbintenissen die op 30 juni aflopen.

Intussen heeft Feyenoord één zekerheid: de technische staf voor het komende seizoen is grotendeels ingevuld met Saïd Bakkati, John de Wolf en fysieke trainer Rick Cost. Deze staf werkt perfect samen en heeft zelfs in deze moeilijke tijd dagelijks contact. De Wolf zei na zijn contractverlenging dat hij hoopte dat Advocaat zou blijven. De vraag is of dat niet hopen is met beter weten in.

'De Wolf is de ideale assistent voor Advocaat bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.