Na Ansu Fati klopt volgend Barcelona-talent op de deur bij Koeman

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat er binnenkort weer een nieuw Barcelona-talent de kans krijgt van Ronald Koeman. Alejandro Balde zou zomaar eens spoedig de overstap naar de A-selectie kunnen maken.

Na Ansu Fati klopt volgend Barcelona-talent op de deur bij Koeman
© Pro Shots

De zeventienjarige linksback staat deze donderdag op de voorpagina van Diario Sport. 'Een nieuwe Ansu voor Koeman', luidt de veelzeggende kop, verwijzend naar de doorbraak van de achttienjarige Ansu Fati, die momenteel maandenlang aan de kant staat door een blessure. In navolging van de talentvolle vleugelspits moet Balde de volgende speler uit La Masia worden die een plek verovert in de hoofdmacht.

Volgens de Spaanse sportkrant zal Balde in januari aan de A-selectie worden toegevoegd, als er een oplossing is gevonden voor Junior Firpo. De 24-jarige linksback, die vorig jaar overkwam van Real Betis om als back-up te fungeren voor Jordi Alba, speelt geen prominente rol in de plannen van Koeman en mag daarom vertrekken. In dat geval mag de talentvolle Balde zich opmaken voor promotie.

Het zou passen in het beleid Koeman, die niet schuwt om jonge talenten de kans te geven. Onlangs kreeg de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal al complimenten in Spaanse media, omdat hij behalve Fati ook de zeventienjarige Pedri durft in te passen in het elftal van Barcelona. Met Balde klopt nu dus het volgende grote talent op de deur, als we de berichten uit Spanje mogen geloven.

De Spaanse jeugdinternational is momenteel nog herstellende van een enkelblessure, maar zal normaal gesproken later deze maand zijn rentree maken bij Barcelona B en zal dan ook mogen meetrainen met de A-selectie. Met zijn fysieke en technische kwaliteiten wekte de vleugelverdediger volgens Sport al de interesse van clubs als Chelsea en Liverpool, maar Barça koestert de nieuwste parel uit de eigen opleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.