Na Ajax en Swansea City gaat Kees de Boer het nu bij ADO proberen

Reacties

In Nederland is hij nog een volslagen onbekende speler, zijn eerste Eredivisie-minuten moet hij nog maken. Zelfs speeltijd in de Keuken Kampioen Divisie heeft hij nog niet op zijn cv staan. Wel heeft hij een optreden in het eerste elftal van Swansea City achter zijn naam. Om precies te zijn een invalbeurt in minuut negentig van de League Cup-wedstrijd tegen Northampton Town. Kees de Boer beleefde op 13 augustus 2019 zijn finest moment bij Swansea City.

Na Ajax en Swansea City gaat Kees de Boer het nu bij ADO proberen
© Pro Shots

Vanaf heden is De Boer speler van ADO Den Haag. De twintigjarige verdedigende middenvelder tekende een tweejarig contract bij de residentieclub nadat Swansea City hem kenbaar had gemaakt dat zijn contract niet verlengd zou worden. Vorige week al kwam de bevestiging naar buiten dat club en speler mondeling akkoord waren, dinsdag volgde de handtekening onder de overeenkomst. ADO Den Haag trok tot op heden vooral spelers aan die zich via Jong ADO Den Haag mogen bewijzen, De Boer is de eerste echte A-selectie-versterking voor trainer Aleksandar Rankovic.

Kees de Boer, veel Hollandser kan een naam niet klinken. Hij werd geboren in Volendam en verliet de jeugdopleiding van de plaatselijke FC op zijn elfde voor een plek in de opleiding van Ajax. Net als ploeggenoten in Amsterdam als Juan Familia-Castillo (Chelsea), Daishawn Redan (Chelsea) en Millen Baars (Manchester United) maakte De Boer op jonge leeftijd de overstap naar Groot-Brittannië. Swansea City pikte hem op toen hij zeventien was. Bij de club uit Wales speelde De Boer de laatste twee seizoenen in de Onder 23-ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.