Mysterieus rugnummer Lukaku leidt tot simpele conclusie in Italië

Reacties

Romelu Lukaku gaat bij Internazionale met rugnummer 90 spelen, zo maakt de club bekend. De van Chelsea gehuurde spits droeg in het verleden rugnummer 9 bij Inter, maar dat is nu bezet door Edin Dzeko. Het nieuws dat Lukaku met nummer 90 gaat spelen, is voor de Italiaanse media een teken dat Dzeko in Milaan blijft.

Mysterieus rugnummer Lukaku leidt tot simpele conclusie in Italië
© Pro Shots

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een vertrek van Dzeko, maar vorige week meldde journalist Gianluca Di Marzio dat Inter geen afscheid wil nemen van de 36-jarige Bosniër. Hij werd in verband gebracht met clubs als Real Madrid en Juventus, maar trainer Simone Inzaghi ziet voor Dzeko een rol weggelegd in zijn elftal van volgend seizoen. Die conclusie wordt woensdagavond nog eens onderstreept door de pers, omdat Lukaku zijn nummer niet overneemt.

Bij de bekendmaking van de huurdeal van Lukaku plaatste voorzitter Steven Zhang op sociale media de tekst '#90 is ons nieuwe wapen'. Daarmee hintte hij al naar het nieuwe rugnummer van Lukaku en kort daarna volgde een duidelijke bevestiging van Inter op sociale media. Mogelijk zit in de keuze voor nummer 90 symboliek verwerkt. In het Italiaans wordt de uitdrukking 'Pezzo da 90 (novanta)' gebruikt om iemand aan te duiden van een bepaalde statuur, een zwaargewicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is niet de eerste keer dat Inter creatief omgaat met de rugnummers. Toen de Braziliaan Ronaldo in 1997 tekende bij de club en nummer 9 overnam van Iván Zamorano, ging Zamorano met nummer 18 spelen. Dat werd echter geschreven als 1+8, ofwel 9. Het nummer van Lukaku zou dus ook een knipoog kunnen zijn naar de uitkomst van de rekensom 9+0. Lukaku speelt sinds het seizoen 2017/18 met nummer 9 op zijn shirt. Dat nummer droeg hij bij Manchester United, Internazionale en Chelsea.

In een interview via de officiële clubkanalen zegt de Belg blij te zijn met zijn terugkeer. 'Het voelt heel goed. We hebben een jaar geleden prachtige dingen bereikt', verwijst Lukaku naar het winnen van de landstitel. 'Inter heeft me heel veel gegeven en ik hoop ditmaal nog beter te presteren. Het voelt als thuiskomen. Mijn gezin en ik waren hier heel gelukkig, met dank aan de supporters en mijn ploeggenoten. Toen ik naar Engeland ging, heb ik mijn huis hier behouden. Dat zegt ook wel iets.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.