Mysterie Sancho: 'Hij begint last van de druk te krijgen'

Reacties

Jadon Sancho lijkt sinds de coronabreak niet helemaal zichzelf. Het toptalent van Borussia Dortmund was bezig aan een ongekend seizoen, maar begon de laatste drie Bundesliga-duels op de reservebank, mede door kuitklachten. Ploeggenoot Thomas Delaney bespreekt de vorm van zijn ploeggenoot.

Mysterie Sancho: 'Hij begint last van de druk te krijgen'
© Pro Shots

'Jadon is uiteraard één van de grootste talenten waar ik mee heb samengespeeld', vertelt de 28-jarige Deen in een podcast van ESPN. 'Maar met dat talent komt ook veel druk. Vanuit de Engelse clubs die hem willen hebben en de nationale ploeg. Ik denk dat hij dat nu begint te voelen', zegt Delaney, die zelf na de herstart juist weer zijn basisplaats terug heeft.

'Tot aan dit moment was Jadon een talent dat altijd presteerde, zelfs nog boven verwachting, maar er is altijd weer een volgende stap en het wordt interessant om te zien wat die stap bij hem zal zijn', aldus Delaney. Ondanks het verliezen van zijn basisplaats is Sancho nog steeds de topscorer én assistkoning van Borussia Dortmund dit Bundesliga-seizoen.

'Als je naar zijn kwaliteiten kijkt, dan heeft hij absoluut alles om één van de vijf beste spelers ter wereld te worden. Af en toe zie je talent verkwanseld wordt, maar je zou kunnen zeggen dat Jadon zich eigenlijk al bewezen heeft. Hij is twintig en heeft na Robert Lewandowski en Timo Werner de meeste goals achter zijn naam in de Bundesliga. Dat is ongelooflijk, maar hij moet hongerig blijven.'

Delaney is ook behoorlijk onder de indruk van die andere talentvolle ploeggenoot: Erling Haaland. 'Hij doet werkelijk álles om te verbeteren. Hij is soms irritant, want alles moet perfect zijn bij hem. Of het nu op de training is, of tijdens het eten. Ik denk dat hij er zeker van profiteert dat zijn vader de voetbalwereld kent.'

Transfertalk: over de toekomst van Jadon Sancho
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.