MVV overleeft spervuur aan kansen en wint bij FC Twente

FC Twente is op eigen veld verrassend onderuit gegaan tegen MVV Maastricht. De club uit Enschede liet daardoor de kans liggen op gelijke hoogte te komen met koplopers Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en Almere City FC.

FC Twente
FC Twente
0 - 1
MVV Maastricht

De laatste vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie leverden FC Twente tien punten op en bij een zege op MVV zou de ploeg van trainer Marino Pusic gedeeld aan kop komen. De Tukkers kregen ook voldoende kansen, maar faalden keer op keer in de afwerking. Voor rust was er weinig te beleven in De Grolsch Veste, waar het thuispubliek zich opwond over de beslissingen van scheidsrechter Rob Dieperink.

De tweede helft was een stuk spectaculairder. Na een uur kwam MVV volledig tegen de verhouding in op voorsprong via Anthony van den Hurk, die een voorzet van Marnick Vermijl binnenkopte. FC Twente ging op zoek naar de gelijkmaker en mogelijk meer, maar het zat de thuisclub niet mee.

Een inzet van Jari Oosterwijk belandde tegen de paal, MVV-doelman Luuk Koopmans hield invaller Tom Boere (foto) met een geweldige redding van scoren af en tien minuten voor tijd ging een schot van Boere ook tegen de paal. FC Twente bleef jagen op de gelijkmaker, terwijl MVV gevaar stichtte in de tegenaanval.

Het bleef uiteindelijk 0-1, waardoor FC Twente blijft steken op de vierde plaats met zeventien punten uit negen duels. MVV Maastricht heeft er drie minder en staat negende in de Keuken Kampioen Divisie.