VVV nipt langs Dordrecht, Haags kwartiertje doet Eindhoven pijn

FC Dordrecht is zondag op eigen veld ten onder gegaan tegen VVV-Venlo. ADO Den Haag smaakte weer het genoegen van een zege.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
FC Dordrecht
0 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Sinds de degradatie zoekt VVV-Venlo nog naar het juiste ritme in de Keuken Kampioens Divisie. De resultaten van de Limburgse ploeg zijn wisselend. Zondag kon de formatie van Jos Luhukay drie punten verwelkomen.

De treffer van Levi Smans op aangeven van Yahcuroo Roemer bleek voldoende om FC Dordrecht op eigen veld te kloppen en De Schapenkoppen op de ranglijst voorbij te gaan.

ADO Den Haag
4 - 2
FC Eindhoven

Na de voortvarende start van het seizoen was ADO Den Haag afgegleden. Na de twee zeges kwamen er in de volgende twee duels geen punten meer bij, waarbij er mogelijk nog drie punten van achter de groene tafel worden afgenomen vanwege financiële onzekerheid.

Tegen FC Eindhoven pakte de ploeg van Ruud Brood de draad weer op. Met een zeer fraai schot van afstand poetste Amar Catic op slag van rust de openingstreffer van Jort van der Sande weg. Op de tweede goal van de Eindhoven-spits kwam ADO ruim een kwartier erna met een antwoord. De benutte strafschop van Sem Steijn betekende de gelijkmaker.

Het Haags Kwartiertje bracht ADO de drie punten. De in de Hofstad teruggekeerde Samy Bourard zette bij zijn rentree in de 78ste minuut de 3-2 op het scorebord. Catic maakte in de 87ste minuut aan alle onzekerheid (over het resultaat) een einde.

MVV Maastricht
3 - 0
Telstar
Telstar

Telstar begon met twee hoopgevende remises tegen FC Emmen en NAC Breda, maar verloor daarna van Roda JC en Jong FC Utrecht. Trainer Andries Jonker kon zondag al na 45 minuten constateren dat een eerste zege buiten bereik was. MVV zocht na 45 minuten dankzij goals van Mart Remans (2) en Sven Blummel met een comfortabele 3-0 voorsprong de kleedkamer op. Doelman Trevor Doornbusch mocht zich die achterstand ook aanrekenen gezien zijn blunder bij de 2-0.

Voor Telstar was het derde duel op rij dat er drie goals werden geïncasseerd. In de tweede helft bleef de club uit Velsen meer leed bespaard, waar een eretreffer op deze verloren middag ook achterwege bleef.

Almere City FC
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

TOP Oss was opvallend sterk begonnen aan het seizoen met drie zeges en één nederlaag. Het ambitieuze Almere City FC kwam juist wat stroef uit de startblokken, waarbij afgelopen week op de valreep tegen Roda JC de eerste zege werd begroet. Het tweede succes onder Gertjan Verbeek volgde snel. TOP Oss werd zaterdag op een nederlaag getrakteerd.

Ilias Alhaft was daarbij de grote man. De 24-jarige aanvaller brak in de 56ste minuut de ban door na een fraaie solo ook doelman Norbert Alblas het nakijken te geven. De 2-0 van Alhaft was ook een schoonheid. Vanaf rechts dolde hij zijn directe tegenstander om vervolgens de bal fraai in de verre hoek te krullen. Het was genoeg voor de volgende drie punten voor Almere, dat in de extra tijd met een fraaie treffer van Anass Ahannach de score verder opvoerde.

Helmond Sport
1 - 0
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen degradeerde op 20 mei na drie jaar uit de Eredivisie en zag daarna liefst 25 spelers vertrekken en haalde er daar 23 voor terug. Een hele metamorfose dus en trainer Dick Lukkien moet zijn nieuwe ploeg nog aan de praat zien te krijgen. In de eerste vier duels pakte de club vier punten, overigens allemaal buitenshuis. Helmond Sport pakte één punt minder in zijn eerste vier wedstrijden.

De bezoekers waren voor rust de bovenliggende partij in Stadion De Braak. Na een half uur kreeg Emmen kort achter elkaar een paar goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Kort na de hervatting gebeurde dat wel door Helmond Sport, dat door een rake kopbal van Jellert van Landschoot op 1-0 kwam. Een minuut later volgde bijna de tweede treffer van de thuisclub. Arno Van Keilegom miste echter een opgelegde kans.

FC Emmen kwam daarna iets beter in de wedstrijd, drong aan en kreeg ook kansjes. Helmond Sport hield echter stand en trok de 1-0 overwinning over de streep. De ploeg van trainer Wil Boessen stijgt door de zege naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de degradant uit de Eredivisie teleurstellend achttiende staat.