MVV herpakt zich bij Telstar van monsternederlaag

MVV heeft zich uitstekend herpakt van de beschamende 1-7 nederlaag van vorige week tegen SC Cambuur. Op bezoek bij Telstar won de ploeg van coach Darije Kalezic met 1-2.

Telstar
Telstar
1 - 2
MVV Maastricht

Telstar begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, waarna de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen werd (2-3). MVV won nog niet in de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Na de 0-0 op bezoek bij Almere City FC werd vorige week met liefst 1-7 verloren van SC Cambuur. Een van de maatregelen van MVV-coach Kalezic was een basisplaats voor Jelle Duin, huurling van AZ. Het was het basisdebuut voor de 21-jarige spits en die bekroonde hij meteen met zijn eerste goal voor de ploeg uit Maastricht. Vlak voor rust mocht Duin een penalty nemen na een overtreding van Siebe Vandermeulen. Hij duwde Joy-Lance Mickels in de rug. De strafschop werd vervolgens benut door Duin.

Bij Telstar beklaagden de spelers zich over de volgens hen makkelijk gegeven strafschop, maar zes minuten na rust kreeg de thuisploeg zelf een mogelijkheid vanaf elf meter. Ook die penalty was makkelijk gegeven na een lichte duw in de rug van Glynor Plet. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan, maar het was Bill Lathouwers die zich revancheerde van het duel met SC Cambuur. Toen werd de MVV-doelman in de rust gewisseld nadat hij voor rust al vier goals incasseerde. Dit keer greep hij een glansrol door de penalty van Plet te keren.

Lathouwers kon echter niet voorkomen dat Plet na ruim een uur alsnog scoorde. De Telstar-spits noteerde daarmee zijn eerste goal van het seizoen en vlak voor tijd kon hij ook meteen zijn tweede maken. Plet trof echter de lat en het duel leek daarmee in een 1-1 gelijkspel te eindigen.

Maar er kwam tóch nog een winnaar. Het was niet Telstar dat de eerste thuiszege van het seizoen boekte (en de koppositie pakte), maar het was MVV dat voor het eerst dit seizoen drie punten bij mocht schrijven. Koen Kostons liep bij de tweede paal een voorzet van Joeri Schroijen binnen en zorgde daarmee voor het beste medicijn voor de blamage van vorige week: een zege. Iets wat nog bijna werd verpest door Telstar-doelman Jasper Schendelaar. Hij kopte in blessuretijd net naast uit een corner.