Mvogo na enorme flater: 'Het was gekkenwerk, dit doe ik niet nog een keer'

Reacties

Yvon Mvogo zorgde voor een enorme flater in de uitwedstrijd van PSV tegen FC Groningen. De Zwitserse doelman was schuldig aan de 1-1 van FC Groningen, nadat een verkeerde inspeelpass op Jorrit Hendrix de gelijkmaker inleidde. Nadat PSV alsnog met 1-3 won, kon de doelman opgelucht ademhalen.

Mvogo na enorme flater: 'Het was gekkenwerk, dit doe ik niet nog een keer'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 3
PSV
PSV

'Ik lach, omdat we hebben gewonnen', zei Mvogo na afloop voor de camera van FOX Sports. Toch wist de doelman ook wel dat de 1-1 zijn schuld was. 'De goal die we tegen kregen, was mijn fout. Ik had die bal niet in moeten spelen. Waarom het in mij op kwam om het zo te doen? Omdat we een team zijn dat graag van achteruit wil voetballen. Fouten gebeuren. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, maar we hadden ook de nul kunnen houden vandaag', zei de doelman.

Mvogo werd door PSV-coach Roger Schmidt naar Eindhoven gehaald vanwege zijn voetballende kwaliteiten. De doelman stelde dan ook dat hij het op deze manier wilde oplossen, omdat er op de training veel op wordt getraind: 'Natuurlijk, het was gekkenwerk, maar tijdens de wedstrijd vond ik van niet. We hebben hier op de training veel op geoefend. Spelers inspelen onder druk. Maar natuurlijk, dit doe ik niet nog een keer. Ik zal het de volgende keer zeker beter doen.'

Schmidt was na afloop niet boos op zijn doelman: 'We trainen inderdaad veel op iemand inspelen die onder druk staat. Maar inderdaad, dit was een gekke bal, de lange bal was beter geweest. Iets waar hij van leert. Soms gaat het goed, soms niet. Het was geen goed besluit, maar dat weet hij zelf ook', zo beschermde de PSV-coach zijn keeper.

Net als Schmidt was ook PSV-aanvoerder Denzel Dumfries aardig voor Mvogo: 'We weten dat hij goed aan de bal is. We hebben er ook een paar keer goed onderuit gespeeld, maar dit mag niet gebeuren. Daar zijn we met z'n allen verantwoordelijk voor. Het was een inschattingsfout, maar daarbij kijk ik ook naar mezelf. Ik had moeten roepen dat hij hem dit keer lang had moeten trappen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.