Musical over Johan Cruijff in aantocht

Reacties

Een film, een boek, een documentaire, een standbeeld. Johan Cruijff is vaak genoeg het onderwerp geweest. Nu komt er ook een musical over de legendarische nummer 14.

Musical over Johan Cruijff in aantocht
© Pro Shots

In het script van Tom de Ket komt de eigenzinnigheid van Cruijff aan bod. In de voorstelling, die rock, klassiek en hiphop bevat, komt zijn vrouw Danny vaak aan bod. Zij speelde in de ogen van de makers van 14 de musical een heel belangrijke rol in het leven van Cruijff.

Het management van de in 2016 overleden Cruijff is betrokken bij het project. '14 de musical is voor ons een inspirerend, nieuw avontuur', zegt Cruyff Foundation-directeur Carole Thate. 'We worden meegenomen in het hele ontwikkelingsproces. Zo is aan het verzoek om Johan in de voorstelling vooral veel te laten praten en voetballen, maar niet te laten zingen, direct gehoor gegeven. We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.