Multifunctionele Sinkgraven klopt op de deur bij Leverkusen

Reacties

Daley Sinkgraven is nog geen onbetwiste basisspeler bij Bayer Leverkusen, maar maakte dinsdag wel zijn opwachting als invaller in het Champions League-duel met Juventus. De voormalig speler van Heerenveen en Ajax speelde pas zijn tweede wedstrijd voor de ploeg van Peter Bosz.

Multifunctionele Sinkgraven klopt op de deur bij Leverkusen
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Het was een teleurstellende avond voor Bayer Leverkusen, dat met 3-0 verloor van Juventus. Dat vond ook Sinkgraven, die tien minuten voor tijd binnen de lijnen kwam als vervanger van middenvelder Charles Aranguiz. 'Dan is het lastig om het nog om te buigen', aldus Sinkgraven tegenover Veronica Inside. 'Toch vind ik 3-0 wel wat geflatteerd. Zij creëerden de meeste kansen, maar ook wij hadden een paar goede mogelijkheden.'

Bosz hoopt vooral dat zijn ploeg leert van de gemaakte fouten. 'Ik neem ze niks kwalijk, want we zijn nog onervaren in de Champions League. Dan zie je helaas wel meteen dat één foutje cruciaal is, zoals bij de openingstreffer van Higuaín. Daarna zie je dat Juve gewoon een tegenstander is die heel weinig weggeeft.' Na de nederlaag vorige week tegen Lokomotiv Moskou is winst in de derde wedstrijd tegen Atlético Madrid eigenlijk een must, wil de ploeg van Bosz uitzicht houden op overwintering in de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024

Sinkgraven kwam te spelen op het middenveld en niet als linkervleugelverdediger, de positie waarvoor hij oorspronkelijk gehaald is. Dat was volgens Bosz echter een uitzondering. 'Ik zie Daley nog altijd als linkervleugelverdediger. Ons middenveld had veel moeite richting het eind van de wedstrijd. Bij Ajax speelde Daley ook regelmatig als middenvelder, dus ik wist dat ik hem daar kon inbrengen.'

De 24-jarige linkspoot vond het echter veel belangrijker dat hij voor de tweede keer dit seizoen officiële minuten maakte voor Leverkusen. 'Het bevalt me nog altijd goed hier', zo vervolgt Sinkgraven. 'Speelminuten zijn gewoon hartstikke belangrijk, want er is toch een groot verschil tussen een training of een wedstrijd. Dat merkte ik ook afgelopen weekend, toen ik op een gegeven moment kramp kreeg.' Hij speelde tijdens de 0-3 overwinning op FC Augsburg ruim zeventig minuten mee als basisspeler.

De geboren Assenaar maakte afgelopen zomer voor vijf miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayer Leverkusen. Het beste seizoen uit zijn loopbaan kende Sinkgraven onder Bosz, die hem omschoolde van middenvelder naar vleugelverdediger. Hoewel Bosz veel vertrouwen heeft in Sinkgraven – die volgens hem de wereldtop kan halen – geeft hij momenteel de voorkeur op de linksbackpositie aan Wendell, die in zes Bundesliga-duels al twee assists gaf.

Spelersprofiel

D. Sinkgraven


Geboortedatum:
4 juli 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Assen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Las Palmas
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.