Müller in voetsporen van Cantona en De Jong

Reacties

De kungfu-actie van Thomas Müller tegen Ajax ging de wereld over. De voetbalgeschiedenis kent illustere voorgangers, ook bij Bayern München.

Müller in voetsporen van Cantona en De Jong

Müller zag woensdag zijn record-wedstrijd voor Bayern München voortijdig eindigen. Het Champions League-duel met Ajax was voorbij na de karatetrap met Nicolas Tagliafico als slachtoffer. De twee hebben zich inmiddels met elkaar verzoend. De linkback van Ajax heeft het een publiekelijk excuus van de Duitser geaccepteerd.

Eric Cantona
Een karatetrap als die van Müller ontsierde eerder de voetbalarena. Die van Eric Cantona uit 1995 is vermaard, al was de actie niet gericht op een tegenstander. De Fransman richtte zijn woede na zijn rode kaart op de provocerende Crystal Place-fans Matthew Simmons, die de voet van Cantona op zijn borst kreeg. De bizarre actie kostte hem een half jaar.

Nigel de Jong
Een andere kungfu-actie die op het netvlies staat gebrand is die van Nigel de Jong. Voor het oog van de wereld plantte de Oranje-middenvelder tijdens de WK-finale in 2010 zijn voet op de borst van Xabi Alonso. Scheidsrechter Howard Webb achtte een gele kaart als straf passend.

Oliver Kahn
Müller heeft ook bij Bayern enkele bijzondere voorgangers. In april 1999 liet doelman Oliver Kahn zich in de topper tegen Borussia Dortmund gaan. Zijn actie ten opzicht van BVB-spits Stephane Chapuisat leverde hem geen rood maar de weinig vleiende bijnaam Kung-Fu-Kahn op.

Thiago Alcántara
In een minder ver verleden zorgde Thiago Alcántara voor ophef. De technische middenvelder deed in het bekerduel met Bayer Leverkusen in 2015 aan karate, met Stefan Kiessling als slachtoffer. De Spanjaard werd met een gele kaart gespaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.