Müller geeft 'afscheidsspeech': aanvaller zinspeelt op einde interlandloopbaan

Reacties

Thomas Müller heeft na de uitschakeling op het WK gezinspeeld op een afscheid als international van Duitsland. De reactie van de 121-voudig international bij de tv-zender ARD wordt door de Duitse media in ieder geval geïnterpreteerd als zijn 'afscheidsspeech'.

Müller geeft 'afscheidsspeech': aanvaller zinspeelt op einde interlandloopbaan
© Pro Shots
Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Müller zei niet te weten of hij verdergaat als international, maar had alvast een boodschap voor de supporters indien hij ermee ophoudt. 'Het is een complete ramp', zei de 33-jarige aanvaller na de uitschakeling. 'Ik weet niet hoe ik verder moet. Als dit mijn laatste wedstrijd was, dan zou ik graag een paar woorden richten tot de Duitse voetbalfans.'

'Het was een enorme eer, lieve mensen. We hebben prachtige momenten meegemaakt. Ik heb geprobeerd om iedere wedstrijd alles te geven', zei Müller. 'Ik heb altijd mijn best gedaan. Soms zorgden mijn acties voor tranen van vreugde, soms ergerden de fans zich kapot aan me. Ook al slaagde niet alles wat ik deed, ik deed het met liefde. Ik moet zien wat er verder gebeurt.'

Van alle internationals van Duitsland is Müller de meest ervaren. Met zijn 121 interlands staat hij met oud-middenvelder Bastian Schweinsteiger op een gedeelde vierde plek op de lijst van recordinternationals. Müller, die 44 doelpunten maakte voor Duitsland en daarmee zevende staat op de topscorerslijst, was actief op het WK 2010, EK 2012, WK 2014, EK 2016, WK 2018, EK 2021 en op het huidige WK. In 2014 werd hij met Duitsland wereldkampioen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.