Mühren naar Utrecht? 'Ik zal de vrouw van Van Seumeren eens bellen'

Reacties

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft nog altijd de hoop dat hij volgend seizoen in de Eredivisie over zijn topschutter Robert Mühren kan beschikken. Voor de aanvaller is er volop belangstelling.

Mühren naar Utrecht? 'Ik zal de vrouw van Van Seumeren eens bellen'
© Pro Shots

Mühren heeft in het kampioensjaar van Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie liefst 38 keer gescoord. Daarmee was hij de absolute uitblinker in de glorieperiode van de club uit Leeuwarden. Hoe kan het dat Mühren zo gefloreerd heeft in de ploeg van De Jong, terwijl hij het in de jaren voor zijn overstap naar Leeuwarden zo moeilijk had bij SV Zulte Waregem, Sparta Rotterdam en NAC Breda?

Zijn trainer denkt er als volgt over: 'De speelwijze die we hebben, die heeft hij nog nooit meegemaakt. Robert loopt elf tot twaalf kilometer per wedstrijd en maakt 1300 sprintmeters. Dat is niet normaal. Hij voelt zich goed in de speelwijze waarin we veel druk zetten en hij hoeft niet bang te wezen voor zijn plaats. Ik heb ook tegen de andere spits gezegd die ik heb: Robert is de nummer één.'

De Jong vertelde in onze talkshow tegenover presentator Kees Jansma over de toekomst van zijn sterspeler en gaf prijs dat hij Mühren heel recent nog gevraagd heeft Cambuur trouw te blijven. Hoe verleidelijk de aanbiedingen van andere clubs ook zijn. 'Ik heb tegen hem gezegd: "Ik wil graag dat je bij me blijft, ik pas goed op je. Voor het geld moet je ergens anders wezen, dat weet ik ook wel. Maar als je je nu goed voelt, blijf dan mooi bij me." Zo hebben we dertig seconden gesproken', aldus de coach.

Een van de clubs die gelinkt wordt aan Mühren is FC Utrecht. De Jong reageerde met humor toen hem dat werd voorgelegd en hoopt dat Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren niet gaat toeslaan: 'Ik heb het nummer van Gonny (de vrouw van Van Seumeren, red.). Die bel ik wel even dat zij dat niet moeten doen, hoor. Maar als zij een bepaald soort voetbal spelen dat Robert dicht bij het doel is, dan schiet hij ze wel binnen.'

Ook clubs als Almere City FC en NEC Nijmegen lonken naar Mühren, die deze week in gesprek gaat met de beleidsbepalers van Cambuur over de toekomst. De aanvaller heeft een aflopend contract.

Bekijk hier de hele talkshow, waarin ook het selectiebeleid van bondscoach Frank de Boer en de naderende play-offs uitvoerig werden besproken.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.