Moyes gaat bij West Ham voor eerherstel in Premier League

Reacties

David Moyes keert terug in de Premier League als manager van West Ham United. De 54-jarige Schot is in Oost-Londen aangesteld als opvolger van de ontslagen Slaven Bilic.

Moyes gaat bij West Ham voor eerherstel in Premier League

Bilic stond in het afgelopen jaar meerdere periodes onder grote druk omdat hij met The Hammers maar niet definitief de stap naar de subtop kon maken. De 1-4 nederlaag tegen Liverpool werd de Kroaat fataal bij de huidige nummer achttien van de Premier League.

Voor Moyes is vechten tegen degradatie niets nieuws. Met Sunderland degradeerde de ex-manager van Everton in het seizoen 2016/17 nog uit de Premier League. Eerder was Moyes ook werkzaam bij Real Sociedad en Preston North End, maar de meest in het oog springende klus kreeg hij bij Manchester United.

De Schot werd daar in de zomer van 2013 aangesteld na het afscheid van Sir Alex Ferguson. Het leverde hem de bijnaam The Chosen One op, maar de verwachtingen bleken te hoog. Moyes vertrok in april 2014 al vanwege de teleurstellende resultaten in zijn eerste seizoen op Old Trafford. Het seizoen daarna mocht Louis van Gaal proberen om in de voetsporen van Ferguson te treden in Manchester.

Moyes debuteert op 19 november als manager van West Ham met een uitwedstrijd tegen Watford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.