Mourinho vergeet één moment bij klaagzang over arbitrage

Reacties

José Mourinho is positief verrast door de ontwikkeling van het Italiaanse voetbal in het laatste decennium. Over de arbitrage is de trainer van AS Roma niet te spreken.

Mourinho vergeet één moment bij klaagzang over arbitrage
© Pro Shots
Lazio
Lazio
3 - 2
AS Roma
AS Roma

Na de verloren Romeinse derby kwam Mourinho met een positieve conclusie over zijn eerste weken sinds zijn terugkeer in de Serie A. 'Laat ik eerst wat positiefs zeggen. Het Italiaanse voetbal is flink verbeterd in de laatste tien jaar. Het spel, de aanvallende intenties en de wil te winnen; alles is beter geworden.'

Op één vlak was Mourinho ontstemd. 'De scheidsrechter en de VAR hebben deze derby helaas verpest. Ze waren niet op het goede niveau voor deze wedstrijd', zei de Portugees na de 3-2 nederlaag tegen DAZN.

Vooraf had hij al zijn gal gespuwd over de in zijn ogen onterechte schorsing voor Lorenzo Pellegrini. De derby zelf bood voor Mourinho ook genoeg stof voor meer onvrede over de arbitrage en de VAR.

'De tweede goal had de 1-1 moeten zijn, het werd 2-0.' Mourinho had namelijk een overtreding gezien in de aanloop naar de 2-0 van Pedro. 'En Lucas Leiva had een tweede gele kaart moeten krijgen. Dat was belangrijk, want tegen tien man spelen maakt een groot verschil.'

De Portugees ging voorbij aan de op zijn minst omstreden strafschop die Roma halverwege de tweede helft kreeg. Het had er alle schijn van dat Nicolò Zaniolo zelf ten val kwam in een duel met Jean-Daniel Akpa Akpro. Op dit punt kreeg Mourinho de arbitrage en de VAR wel aan zijn zijde. Maar de benutte strafschop bleek niet genoeg voor een geslaagde inhaalrace. 'Lazio controleerde de slotfase zoals ze dat wilden, ook omdat de scheidsrechter dat toeliet', wees Mou naar de arbitrage.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.