Mourinho: 'Sneijder nog een van de allerbesten'

Reacties

José Mourinho is lovend over Wesley Sneijder in zijn vooruitblik op het Champions League-duel Chelsea-Galatasaray van dinsdagavond. Volgens de manager van The Blues is Sneijder als speler uniek in zijn soort.

Mourinho: 'Sneijder nog een van de allerbesten'

'Op zijn positie, die van nummer 10, behoort Wesley tot de drie beste voetballers ter wereld', aldus Mourinho, die met Sneijder in 2010 bij Internazionale zijn succesvolste jaar als trainer beleefde. Bij de Italiaanse grootmacht wonnen zij samen in een jaar de landstitel, Coppa Italia, Champions League, Supercoppa Italiana én het WK voor clubs.

Mourinho vertrok enkele weken daarna naar Real Madrid. Sneijder bleef bij Inter, maar was daar nooit meer zo succesvol als onder Mourinho. Door blessureleed ging Sneijders tijd bij Inter als een nachtkaars uit, waarna hij begin 2013 naar Galatasaray vertrok. Doordat in Turkije zijn grote vorm (nog) niet heeft weten te hervinden, staat zijn plek in de Nederlandse WK-selectie op de tocht. Onterecht, aldus Mourinho.

Drogba
Het treffen van dinsdagavond markeert ook de rentree van Didier Drogba op Stamford Bridge. 'Hij is een van de belangrijkste spelers uit de historie van Chelsea', prijst Mourinho zijn voormalige pupil. 'Hij is niet meer dezelfde speler als toen hij 26 was, maar hij is nog steeds een topper. Ik ga er vanuit dat hij ooit bij Chelsea zal terugkeren, in welke rol dan ook.'

Voor zowel Chelsea als Galatasaray ligt de weg naar de kwartfinale nog open, na het gelijkspel (1-1) in Istanbul van eind februari. 'Dat resultaat was terecht. Wij waren in de eerste helft beter en Galatasaray had na rust het betere spel', blikt Mourinho terug.

Drogba kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club. 'Het wordt een emotionele avond voor me. Ik vond het in Turkije al speciaal om Chelsea te treffen, dus dit wordt extra bijzonder. Als ik scoor, zal ik misschien niet juichen, maar natuurlijk wil ik winnen met Galatasaray. Misschien keer ik in de toekomst nog eens terug bij Chelsea. Natuurlijk zou ik dat willen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.