Ave Mou: smeuïge details uitgelekt over contract 'nieuwe keizer van Rome'

Reacties

Een dag nadat AS Roma verrassend bekendmaakte dat José Mourinho vanaf komend seizoen de nieuwe trainer is, staan de Italiaanse sportkranten bol van de terugkeer van de Portugese topcoach in Italië.

Ave Mou: smeuïge details uitgelekt over contract 'nieuwe keizer van Rome'
© Pro Shots

De tradtionele loftuitingen van beide kanten voeren daarbij de boventoon en de voorpagina's zijn deze woensdagochtend al even fraai. Zo beeldt La Gazzetta dello Sport Mourinho af als de nieuwe keizer van Roma met een begroeting in het Latijn: Ave Mou. Maar er duiken ook smeuïge details op over zijn driejarige contract.

Omdat Mourinho in Rome met een een geschat jaarsalaris van zeven miljoen euro (inclusief bonussen) aanzienlijk minder gaat verdienen dan bij Tottenham Hotspur, moeten de Londenaren het verschil volgens Sky Sport Italia met zijn salaris bij Spurs in zijn eerste jaar doorbetalen. Het gaat om zo'n negen miljoen euro.

Het is een van de redenen waarom de financiële voorwaarden volgens Italiaanse media weinig problemen opleverden in de contractonderhandelingen tussen Roma en Mourinho, die volgens Corriere dello Sport nog altijd de best betaalde trainer in de clubhistorie wordt. Het maakt de ambities van eigenaar Dan Friedkin duidelijk.

Sarri
Volgens Italiaanse media was Roma eigenlijk al bijna rond over een vierjarig contract met Maurizio Sarri, maar de Italiaanse trainer vist achter het net. De voormalig trainer van Napoli, Chelsea en Juventus zou inmiddels in gesprek zijn met Arsenal en Tottenham, dat na het ontslag van Mourinho nog een nieuwe trainer zoekt.

De komst van Mourinho zorgt mogelijke ook voor de nodige wijzigingen in de technische staf. Corriere dello Sport verwacht dat de Portugese trainer een oud-speler van Roma in zijn staf opneemt. De naam Daniele De Rossi, nu assistent bij de nationale ploeg, wordt genoemd, net als die van oud-verdediger Wálter Samuel.

Inter
Samuel was natuurlijk speler van het Internazionale van Mourinho dat in 2009/10 de treble won. Ook Marco Materazzi speelde toen onder de Portugees. De voormalige Italiaanse sloper denkt dat de Inter-fans geen problemen hebben met de keuze voor Roma. 'Beter in Rome dan Juventus of Milan. Dat was voor Interisti veel erger geweest.'

Mourinho heeft ook een nieuw telefoonhoesje, maakte hij bekend via Instagram. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En Ryanair dreef de spot met het gebrek aan prijzen van Mourinho bij Spurs

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.