Mourinho neemt het op voor Blind: 'Niet zijn fout'

José Mourinho nam het na de verrassende 1-0 nederlaag van Manchester United op bezoek bij FC Basel op voor Daley Blind. De verdediger was op negatieve wijze betrokken bij het Zwitserse doelpunt.

Blind zelf trok na afloop het boetekleed aan. 'Het ging op en neer in de tweede helft. De voorzet waaruit het doelpunt van Basel viel was goed, maar ik was wel een beetje te laat', zei de Nederlander, die vol vertrouwen blijft. 'Deze groep barst van het zelfvertrouwen, deze klap zullen we op de juiste manier verwerken.'

Mourinho was het niet helemaal eens met Blind. 'Het was niet de fout van Blind, hij hoeft zichzelf niets kwalijk te nemen. Ik vond Daley een zeer positieve wedstrijd spelen. Het is wel nodig dat we de hele ploeg kwalijk nemen dat we zoveel kansen verprutst hebben.'

'We hebben vandaag verloren omdat we bij rust al met 5-0 voor hadden moeten staan, maar we kregen de bal er maar niet in ondanks ons dominante spel. In de eerste helft leek het me nog onmogelijk dat we deze wedstrijd niet zouden winnen. Na rust leken we genoegen te nemen met 0-0, maar Basel sloeg laat toe.'

Door de nederlaag is Manchester United nog niet geplaatst voor de volgende ronde. De Engelsen hebben formeel nog een punt nodig om het laatste restje twijfel weg te nemen. Mourinho: 'Wij hoeven de laatste wedstrijd tegen CSKA niet te winnen. Waarschijnlijk hoeven we niet eens gelijk te spelen, maar we gaan uiteraard wel voor de winst.'