Mourinho looft 'koning' Van Dijk en wijst op 'enorme' toekomst drie Ajacieden

Reacties

Virgil van Dijk heeft grote indruk gemaakt op José Mourinho. De Portugees ziet terugkijkend op het Champions League-seizoen een 'enorme toekomst' voor drie Nederlandse Ajacieden.

Mourinho looft 'koning' Van Dijk en wijst op 'enorme' toekomst drie Ajacieden

Mourinho stelde in zijn programma op RT uit de vier halvefinalisten zijn Champions League-elftal samen. Winnaar Liverpool was met zes spelers het beste vertegenwoordigd in zijn keurkorps, waar van verliezend finalist Tottenham alleen Christian Eriksen werd gekozen door de Portugees.

Mourinho was onder de indruk van de defensie van Liverpool, dat met Alisson Becker ook de keeper leverde aan het favoriete team van de Portugees. Hij gaf daarbij ook hoog op van Van Dijk. 'Van Dijk is een koning, hij is een enorme persoonlijkheid. Positioneel is hij een top, topspeler.'

Van de clubs die sneuvelden in de halve finale schoof Mourinho van Barcelona er één (Lionel Messi) en van Ajax drie spelers naar zijn CL-elftal. Van Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong verwacht hij veel. 'Ze zijn grote persoonlijkheden en spelers met een enorme toekomst.'

Mourinho's CL-elftal: Alisson Becker (Liverpool); Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax), Andy Robertson (Liverpool); Frenkie de Jong (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur); Lionel Messi (Barcelona), Sadio Mané (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.