Mourinho hekelt 'lui en niet fit' Tottenham na unieke nederlaag

Reacties

José Mourinho kon zijn frustratie niet verbergen na de 0-1 nederlaag van Tottenham Hotspur tegen Everton. De manager van Spurs verloor nog nooit in de eerste speelronde van een nieuw voetbalseizoen, maar daar kwam zondag verandering in. En dat was volgens Mourinho te wijten aan het 'luie druk zetten' van zijn ploeg.

Mourinho hekelt 'lui en niet fit' Tottenham na unieke nederlaag
© Pro Shots

'Het grote probleem was de wijze waarop we druk zetten. Of beter gezegd: de wijze waarop we geen druk zetten, want onze druk was heel zwak. Het was lui druk zetten. En als je lui druk zet, dan zet je ze niet onder druk. Dan kan de tegenstander daar makkelijk onderuit spelen. Zeker met de kwaliteiten die Everton heeft. Maar die kwaliteiten hebben alle clubs in de Premier League', zo klonk het kraakheldere commentaar van Mourinho bij Sky Sports.

Mourinho vond wel dat zijn ploeg de mogelijkheden had om een beter resultaat neer te zetten. Na het benoemen van de kansen van Matt Doherty en Dele Alli, die wegens tactische redenen in de rust werd gewisseld, kwam hij toch weer terug op de manier van spelen van zijn ploeg. 'Lui druk zetten, zowel voorin als achterin. Dat zorgde ervoor dat het team niet goed in balans was. Ook was een aantal spelers niet fit. Matt (Doherty, red.) had moeite om te spelen op de manier waarop hijzelf en wij willen dat hij speelt. Maar ook andere spelers hadden moeite op fysiek vlak. Sommige spelers hebben een heel rare voorbereiding gehad, sommigen hebben zelfs helemaal geen voorbereiding gehad.'

Goal
De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Dominic Calvert-Lewin, uit een vrije trap van Lucas Digne. Een vrije trap die volgens Mourinho op een verkeerde plek werd genomen. 'Het is geen excuus voor het resultaat, het is geen excuus voor de nederlaag en het is geen excuus voor ons spel. Maar met zo veel scheidsrechters op het veld vind ik het ongelooflijk dat die vrije trap vijf meter verder vooruit genomen wordt. Ik zei het nog voordat de goal viel tegen de scheidsrechters. Vijf meter maakt veel verschil op deze plek van het veld. Maar goed, ik wil er verder niet veel over zeggen. Het grootste probleem was onze luie manier van druk zetten.'

De goal van Everton zorgde er zoals gezegd voor dat Mourinho voor het eerst in zijn carrière de eerste wedstrijd van een voetbalseizoen verloor. Mourinho was eerder coach bij Benfica, Leiria, FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, weer Chelsea en Manchester United, maar van de achttien voorgaande seizoensouvertures verloor de Portugese coach geen enkele keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.