Mourinho geraakt door ontslag Lampard: 'De hardheid van het moderne voetbal'

Reacties

Uiteraard werd José Mourinho maandag na de bekerwedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Wycombe Wanderers gevraagd naar het ontslag van Frank Lampard bij Chelsea.

Mourinho geraakt door ontslag Lampard: 'De hardheid van het moderne voetbal'
© Pro Shots

Lampard en Mourinho werkten jarenlang met elkaar samen op Stamford Bridge, als speler en trainer, en wonnen door de jaren heen onder meer drie landstitels. Mourinho staat nu voor de groep bij Tottenham, terwijl Lampard de kans kreeg als eindverantwoordelijke bij Chelsea. Maandag werd hij vanwege de teleurstellende resultaten echter op straat gezet.

'Ik ben altijd verdrietig wanneer een collega zijn baan kwijtraakt', reageerde Mourinho maandagavond op het congé van Lampard. 'Frank is niet alleen een collega, hij is een belangrijk persoon in mijn carrière, dus ik vind het vervelend dat hij is ontslagen. Maar dit is de hardheid van het moderne voetbal. Wanneer je een manager wordt, weet je dat dit je vroeg of laat zal gaan overkomen.'

Mourinho is niet van plan om de telefoon te pakken, om Lampard een hart onder de riem te steken. 'Ik geloof niet dat Frank nu met mij wil praten', zei Mourinho. 'Of met iemand anders buiten zijn familie of vriendengroep.' Thomas Tuchel is de topkandidaat om Lampard op te volgen bij Chelsea.

Bale
Tottenham won met 1-4 van Wycombe Wanderers en in deze zege was er een belangrijke rol voor Gareth Bale, die vorige week nog op scherp werd gezet door zijn manager. Mourinho was erg te spreken over het optreden van de Welshman.

'Hij speelde een goede wedstrijd', zei Mourinho over Bale. 'Versloeg een paar tegenstanders, creëerde kansen en maakte natuurlijk een doelpunt. Bovendien heb ik nooit het gevoel gehad dat hij niet negentig minuten zou kunnen blijven staan. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik hem moest wisselen en dat is positief. Ik ben dus gelukkig.'

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Tottenham Hotspur - Liverpool?
  • 50% Zege Tottenham Hotspur (122 stemmen)
  • 25% Gelijkspel (61 stemmen)
  • 25% Zege Liverpool (61 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.