Mourinho: 'Er is geen probleem met Pogba'

Reacties

José Mourinho bezweert dat hij en Paul Pogba nog steeds met elkaar door één deur kunnen. De manager van Manchester United besloot begin deze week om de Fransman zijn status als tweede aanvoerder te ontnemen.

Mourinho: 'Er is geen probleem met Pogba'

Volgens Engelse media is deze maatregel het zoveelste bewijs dat de relatie tussen Pogba en Mourinho flink bekoeld is. De Fransman is naar verluidt óók in zijn wiek geschoten dat de manager het besluit ten overstaan van de hele spelersgroep zou hebben verteld.

'De enige waarheid is dat ik de beslissing heb genomen om Pogba niet langer tweede aanvoerder te laten zijn. Verder is er geen probleem', liet Mourinho dinsdagavond weten in gesprek met Sky Sports na de uitschakeling in het toernooi om de Carabao Cup tegen Derby County. 'Er is geen ruzie. Het is een besluit dat ik niet hoef uit te leggen.'

Pogba stak afgelopen weekend na het 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers zijn kritiek over de behoudende tactiek van Mourinho niet onder stoelen of banken. 'In thuiswedstrijden moet de tactiek simpel zijn: attack, attack, attack. Dat is Old Trafford. Wij moeten hier altijd vol op de aanval spelen', zo bracht de Franse middenvelder zijn onvrede onder woorden.

Dinsdag kreeg Pogba rust, zoals enkele andere basisspelers van Manchester United eveneens werden gespaard tegen Derby County. De uitschakeling kwam niet heel hard aan bij Mourinho. 'De Carabao Cup is niet langer een punt van zorg, pas volgend seizoen komen wij daarin weer uit. Het is de kleinste competitie waar we aan deelnamen, maar we wilden graag winnen en zijn daarom teleurgesteld', vertelde The Special One.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.