Mourinho en Spurs-doelmannen doen bizarre ontdekking voor Europees duel

Reacties

José Mourinho heeft al veel meegemaakt in zijn carrière, maar donderdagavond voegde de Portugese manager van Tottenham Hotspur toch een opvallend hoofdstuk toe aan zijn belevenissen als voetbalmanager. Op bezoek bij Shkendija in Noord-Macedonië ontdekte Mourinho dat de doelen te klein waren.

Mourinho en Spurs-doelmannen doen bizarre ontdekking voor Europees duel
© Pro Shots
Shkendija
Shkendija
1 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur won met 1-3 van Shkendija door goals van Heung-Min Son, Harry Kane en Erik Lamela en plaatste zich daarmee voor de play-offs van de Europa League, maar na de wedstrijd ging het vooral over de ontdekking van Mourinho voorafgaand aan het duel. 'Het was een grappige situatie, want mijn doelmannen vertelden me dat het doel te klein was', zei Mourinho. 

'Ik ben zelf even gaan kijken en het was wel duidelijk dat het doel te klein was. Doelmannen staan úren lang onder een lat in hun leven en weten precies wanneer een doel niet de goede verhoudingen heeft. Ik ben zelf geen doelman, maar ik ben al bezig met voetbal sinds ik een klein kind was en als ik onder een lat sta en mijn armen omhoog steek, weet ik precies hoeveel ruimte er ongeveer tussen mijn arm en de lat moet zitten. Dat deed ik en toen zag ik zelf ook dat er iets mis was', zo legde de Portugees de zaak uit.

Nog voordat de wedstrijd begon, werd de UEFA gevraagd naar het doel te kijken in de Tode Proeskiarena in Skopje. 'Ze bevestigden dat het doel vijf centimeter kleiner was. Natuurlijk hebben we gevraagd of de doelen vervangen konden worden voor doelen met de juiste afmetingen', zei Mourinho, die ook op Instagram grapte: 'Ik dacht dat ik gegroeid was, maar de lat lag gewoon lager.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.