'Mourinho-effect' bereikt ook social media: Roma-trainer trending op TikTok

Reacties
'Mourinho-effect' bereikt ook social media: Roma-trainer trending op TikTok
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Overal waar José Mourinho komt, gebeurt er iets. Niet alleen op de velden, maar ook in de digitale wereld. De flamboyante Portugees is trending op het sociale netwerk TikTok.

'I am José Mourinho.' Dat zinnetje van de trainer van AS Roma vormt een hit op TikTok. De woorden komen oorspronkelijk uit een reclamespot voor EURO 2024, waarvan Mourinho ambassadeur en stickermanager is. In de video begint de 59-jarige oefenmeester met deze inmiddels bekende woorden, ondersteund door klassieke muziek.

Tiktok-gebruiker @dylnfc heeft het zinnetje uit de video geknipt en gebruikte die voor een eigen video, aangevuld met het bijschrift: 'Ik adopteer tien Oekraïense gezinnen om ze mijn icon swaps-games te laten spelen.' Daarmee refereert hij naar voetbalspel FIFA 22. Via het icon swaps-systeem, waar de nodige tijd in gaat zitten, kun je bepaalde kaarten vrijspelen.

Viraal
De video is al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken en kreeg meer dan 275.000 likes. Ondertussen worden de woorden van Mourinho gebruikt in tal van andere memes. Kortom: het Mourinho-effect bereikt ook social media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.