Mourinho durft lot Spurs niet in handen van tiener te leggen

Reacties

In afwezigheid van Harry Kane heeft Tottenham Hotspur moeite met scoren. De spits van de Londenaren viel net na de jaarwisseling weg en sindsdien scoorde Spurs niet in twee opeenvolgende competitiewedstrijden. José Mourinho erkent dat het gemis van een pure afmaker voorin zich laat voelen.

Mourinho durft lot Spurs niet in handen van tiener te leggen
© Pro Shots

Hoewel Mourinho tevreden is over zijn spelers, erkent hij dat de spoeling centraal voorin dun is. En dat is een probleem, want Kane is op z'n vroegst pas in april terug. 'Enerzijds heb je als trainer de uitdaging de puzzel te leggen wanneer je topspelers mist', zegt Mourinho. 'Maar soms moet je zelfs een puzzel leggen als je de topspelers wél tot je beschikking hebt.'

'Als ik kijk naar Heung-Min Son, naar Lucas Moura, naar Dele Alli en Erik Lamela: dat zijn stuk voor stuk topspelers', aldus Mourinho, die geen van die spelers echter in de punt ziet uitblinken. De ploeg speelt op dit moment oké, ook zonder een echte afmaker voorin die je gegarandeerd een aantal doelpunten oplevert', erkent de manager.

'Maar je mist nu die speler die geweldig is in het zestienmetergebied, die de bal bij zich houdt onder druk, die goed is in de lucht. Zo’n speler hebben we op dit moment niet voorhanden, maar het lukt ons wel. Het lukt ons wel', belooft Mourinho in de Engelse media.

De Tottenham-manager weet dat veel fans het liefst zouden zien dat hun club vandaag nog een spits haalt. 'Je moet echter ook aan de toekomst denken, niet alleen aan wat goed is voor nu of voor morgen. De club wil graag wat doen, maar we willen het wel goed doen. We kijken gewoon of zich een kans voordoet', aldus de Portugees.

Mourinho kreeg ook de naam van Troy Parrott voorgelegd. De zeventienjarige spits maakte vorige maand zijn debuut in de Premier League, een maand nadat hij ook al zijn vuurdoop beleefde als international van Ierland. Toch is ook hij niet degene die de kar kan trekken in de aanval. Daarvoor heeft hij nog te weinig ervaring, vindt Mourinho.

'Troy en ik hebben lang met elkaar gepraat. Hij heeft veel potentie, maar moet nog hard werken. Hij zit nog in een proces. Kan Troy minuten maken? Ja. Maar is hij er klaar voor om de verantwoordelijkheid te dragen om iemand te vervangen? Nee, ik denk het niet.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.