Mourinho draagt eerste United-prijs op aan Van Gaal

Reacties

José Mourinho vindt dat Manchester United de winst van het Community Shield mede te danken heeft aan Louis van Gaal, de man die hij deze zomer opvolgde als manager op Old Trafford.

Mourinho draagt eerste United-prijs op aan Van Gaal

'Ik wil deze zege opdragen aan Van Gaal', sprak de Portugees na de 2-1 overwinning op Leicester City. 'In het verleden ben ik vertrokken bij clubs die daarna doorgingen met het winnen van prijzen. Toen werd weleens vergeten aan welke persoon ze het te danken hadden dat ze überhaupt in de gelegenheid waren om te strijden om die trofee. Daarom is deze overwinning voor Van Gaal.'

Het winnen van de FA Cup afgelopen mei bezorgde United het ticket voor de strijd om het Community Shield. De finale tegen Crystal Palace was de laatste officiële wedstrijd van Van Gaal in dienst van The Red Devils. Van Gaal nam Memphis Depay destijds niet op in zijn wedstrijdselectie, een beslissing die Mourinho zondag 'kopieerde' voor aanvang van de prestigestrijd met Leicester City.

'Het was heel moeilijk om spelers als Memphis Depay, Phil Jones en Ashley Young te passeren, maar ik moest keuzes maken. Wij zijn een team en zij begrepen dat.' Manchester United opent het Premier League-seizoen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Bournemouth.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.