Mourinho cynisch: 'Na vanavond worden mijn keuzes heel makkelijk'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho heeft zich flink geërgerd aan het optreden van zijn ploeg in de Europa League-wedstrijd tegen Antwerp (1-0). De Portugees gaf in België een aantal andere spelers de kans, maar dat pakte verkeerd uit.

Mourinho cynisch: 'Na vanavond worden mijn keuzes heel makkelijk'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De koploper van de Jupiler Pro League kwam na een half uur op voorsprong via Lior Refaelov. Dat was verrassend, maar niet onverdiend, want Tottenham speelde een zwakke wedstrijd. Halverwege greep Mourinho in door liefst vier keer te wisselen. Giovani Lo Celso, Dele Alli, Carlos Vinícius en Steven Bergwijn gingen naar de kant. Een kwartier later haalde Mourinho ook Gareth Bale eruit. Maar ook met al die invallers kwam Spurs niet tot een gelijkmaker.

'We moeten de tegenstander prijzen, want zij hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. Ze hebben hun absolute top gehaald. Wij speelden juist een vreselijke wedstrijd. Het optreden was slecht, het resultaat was slecht', analyseerde Mourinho achteraf bij het clubkanaal.

'Als je iemand de schuld wil geven, geef mij dan de schuld. Het is mijn verantwoordelijkheid om te bepalen wie er spelen, maar ik moet toegeven dat deze wedstrijd voor mij een aantal dingen bevestigt waar nu nog een vraagteken achter stond. Dat gaat me helpen bij het nemen van beslissingen in de toekomst. Na vanavond wordt het maken van keuzes in mijn opstelling heel erg makkelijk', zei Mourinho cynisch.

De manager wilde zijn spelers ook weer niet té veel afvallen, ze zijn immers goed aan het seizoen begonnen in de Premier League. 'In alle andere wedstrijden dan deze kan ik mijn spelers alleen maar prijzen, maar ik hoop dat deze nederlaag hen pijn doet.'

Het vizier gaat nu op de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Mourinho waarschuwde alvast: 'Dat is een véél betere ploeg dan Antwerp. Punt. Dat staat in geen enkele verhouding met elkaar. Ze kunnen zichzelf nu analyseren en de punten pakken tegen Brighton, want nogmaals, dat is een véél moeilijkere wedstrijd dan deze.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.