Mourinho baalt van Spurs: 'Dit heb ik ook bij Manchester United meegemaakt'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho is niet erg gecharmeerd van de houding van zijn ploeg in het Europa League-duel met LASK Linz. De Londenaren gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen.

Mourinho baalt van Spurs: 'Dit heb ik ook bij Manchester United meegemaakt'
© Pro Shots
LASK Linz
LASK Linz
3 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Thuis had Tottenham nog overtuigend met 3-0 gewonnen van de Oostenrijkers, maar buitenshuis maakt de ploeg van Mourinho in Europa nog geen indruk. Eerder werd er immers ook al verloren van Royal Antwerp. Tegen LASK leek de zege door een late goal van Dele Alli binnen, maar de bezoekers gaven het in de extra tijd toch nog weg.

'Ik denk dat het ligt aan onze houding. Dat heb ik eerder ook meegemaakt bij Manchester United', reageerde Mourinho achteraf bij de BBC. 'Toen zat ik in een vergelijkbare situatie: we verloren twee uitwedstrijden in de groepsfase', verwijst de Portugees naar het seizoen 2016/17 dat United uiteindelijk afsloot door Ajax te verslaan in de finale.

'Als we in de knock-outfase komen, krijgen we betere tegenstanders en meer problemen. Dan werkt het team met een ander gevoel toe naar wedstrijden. Thuis zijn we een andere ploeg.  Wanneer we nu naar Antwerpen, Ludogorets of LASK gaan en het is slecht weer, de tribunes zijn leeg en er is geen sfeer, hebben sommige spelers het gevoel dat ze daar niet horen te zijn. Dat is niets nieuws. Dat de Europa League-groepsfase sommige spelers niet motiveert, wist ik al', zegt Mourinho.

'Het tegenstrijdige is dat spelers als Heung-Min Son en Pierre-Emile Højbjerg, die iedere wedstrijd spelen, er juist wél staan. Zij zijn voorbeelden van spelers voor wie het niet uitmaakt waar of tegen wie ze spelen, zij staan er altijd voor het team', besluit Mourinho, die zijn team nu gaat voorbereiden voor de North London Derby tegen Arsenal komende zondag.

UEFA Europa League

Stand Groep J UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
4
1
1
15-5
+10
13
2
Antwerp
6
4
0
2
8-5
+3
12
3
LASK Linz
6
3
1
2
11-12
-1
10
4
Ludogorets
6
0
0
6
7-19
-12
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.