'Moraal verhogend' optreden Van de Beek met smet

Reacties

Donny van de Beek kreeg woensdag de kans zich vanaf de aftrap te laten zien bij Manchester United. De middenvelder hield een dubbel gevoel over aan het verloren League Cup-duel met West Ham United.

'Moraal verhogend' optreden Van de Beek met smet
© Imago
Manchester United
Manchester United
0 - 1
West Ham United
West Ham United

Van de Beek werkte een gedegen wedstrijd af waarin hij zijn kwaliteiten heeft kunnen laten zien. 'Een moraal verhogende negentig minuten', schreef Manchester Evening News in de beoordeling van het spel van de Nederlander.

Toch leverde de avond op Old Trafford ook een vraagteken op. De vroege goal van Manuel Lanzini – hij scoorde al na negen minuten – kon Van de Beek worden aangerekend.

Dat was de mening van Sky Sports-analist Casey Stoney. De voormalig manager van de vrouwen van Manchester United vond dat Van de Beek niet de juiste positie innam. 'Hij heeft alleen oog voor de bal en niet voor het gevaar. Er kon maar één bal worden gegeven. Dat gevaar had hij moeten zien en dan had hij bij zijn man moeten blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De BBC noemt Van de Beek niet specifiek, maar oordeelt in het algemeen dat de spelers die normaliter weinig aan bod komen bij The Red Devils niet echt hun kans hebben gegrepen.

Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer reageerde niet bepaald aangeslagen op de uitschakeling. 'Het was een slechte start, daar moeten we bij stilstaan, maar de jongens zijn er echt voor gegaan', liet de Noorse manager weten in gesprek met Sky Sports. 'Dat maak ik op uit de statistieken; we zijn geëindigd met 27 schoten. Daar zaten geen grote kansen bij, maar we hielden hen behoorlijk onder druk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.