Mooie goal hoogtepunt op weinig verheffende bekeravond FC Twente

FC Twente heeft woensdagavond op weinig overtuigende wijze de tweede ronde van de strijd om de TOTO KNVB-Beker bereikt. De Eredivisionist maakte het zichzelf tegen de amateurs van OSS '20 lastig, mede door een gemiste penalty van Ricky van Wolfswinkel.

OSS '20
OSS '20
0 - 2
FC Twente
FC Twente

Voor FC Twente was het bekerduel met de amateurs een wedstrijd om aan een beetje zelfvertrouwen terug te krijgen, in de Eredivisie wist de formatie uit Enschede na een goede start al driemaal op rij niet te winnen. Afgelopen weekend ging het mis tegen NEC, zes spelers uit die wedstrijd hadden ook een basisplaats tegen OSS. Onder anderen Van Wolfswinkel bleef staan, maar de spits speelde een ongelukkige wedstrijd.

Tegen de nummer twee uit de Derde Divisie Zondag miste Van Wolfswinkel enkele kansen, tien minuten voor rust ging het zelfs mis vanaf de strafschopstip. De aanvaller schoot hoog over en verzuimde FC Twente zo op 0-2 te zetten in Brabant. Een kwartier daarvoor had Ramiz Zerrouki zijn club met een mooie treffer (zie video onder) op voorsprong gezet.

Omdat het FC Twente niet lukte om de marge uit te breiden, bleef het spannender in dit bekerduel. De nummer zeven van de Eredivisie hield het achterin echter dicht, waardoor de vroege goal van Zerrouki voldoende bleek voor een plek in de tweede ronde van het bekertoernooi. In de slotfase maakte de uitclub de stand nog wat dragelijker door de 0-2 te maken, Zerrouki maakte zijn tweede van de avond na een counter.