'Mooi dat ik hier de lijn kan doortrekken die ik bij Ajax had ingezet'

Reacties

Davy Klaassen heeft dit seizoen het voetbalgeluk hervonden. Na zijn transfer van Everton naar Werder Bremen is de middenvelder opgeleefd. Klaassen zegt in een groot interview met Voetbal International zich goed te voelen in Bremen en blij te zijn om een voortrekkersrol in te nemen.

'Mooi dat ik hier de lijn kan doortrekken die ik bij Ajax had ingezet'

Al na drie speelronden in de Bundesliga overtrof Klaassen zijn totale aantal speelminuten in een compleet seizoen bij Everton. En buiten de lijnen tekenden zich ook al snel duidelijke contouren af. In zijn eerste week werd Klaassen opgenomen in de spelersraad van Die Werderaner. Tijdens het bekerduel met SV Weiche 08 van eind vorige maand droeg de Nederlander zelfs de aanvoerdersband.

'Dit soort dingen bevestigt dat ik als een van de leidende spelers word gezien', zegt Klaassen, die tot op heden elf wedstrijden speelde in de Duitse competitie. 'Het is mooi dat ik hier de lijn kan doortrekken die ik bij Ajax had ingezet. Daar groeide ik van talent naar vaste basisspeler naar aanvoerder. Die ervaring komt me nu goed van pas.'

Achter het spel van Werder zit dit seizoen een duidelijk idee, legt Klaassen uit. 'Dat is ook nodig; we hebben geen spelers die zomaar even drie of vier man passeren en zo een wedstrijd beslissen. Zo'n type speler ben ik zelf ook niet. We moeten het hebben van teamspel en onderlinge afstemming. Iedereen weet wat hij moet doen als hijzelf of een ander de bal heeft. En hoe we druk moeten zetten als we de bal kwijtraken. Aan de ene kant is dat heel goed. Aan de andere kant: als het even niet loopt, wordt het moeilijk. Dan is er niemand die in zijn eentje het verschil kan maken', weet Klaassen.

In de nieuwste editie van Voetbal International en op VI PRO staat een uitgebreid interview met Klaassen, die erop gebrand is 'zo snel mogelijk' terug te keren bij Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.