Montolivo zwaait af en veegt de vloer aan met Milan en Gattuso

Reacties

Een uitgesproken Riccardo Montolivo heeft in een onthullend interview bevestigd dat hij per direct is gestopt als professioneel voetballer. De 66-voudig Italiaans international geeft bovendien een trap na aan AC Milan en Gennaro Gattuso.

Montolivo zwaait af en veegt de vloer aan met Milan en Gattuso
© Pro Shots

Montolivo arriveerde in 2012 bij Milan, na transfervrij te zijn overgekomen van Fiorentina. Tijdens zijn eerste seizoenen was hij een gewaardeerd basiskracht en nam hij in 2013 zelfs de aanvoerdersband over van Massimo Ambrosini. Daarna ging het echter bergafwaarts met de carrière van Montolivo - volgens velen ooit de nieuwe Andrea Pirlo – die geteisterd werd door het nodige blessureleed. Tijdens een interland met de nationale ploeg van Italië scheurde hij in 2016 zijn kruisband af en toen hij hersteld was kwam hij steeds minder in de plannen voor van Milan.

Dit alles leidde in de afgelopen zomer na een dienstverband van zeven jaar tot een transfervrij vertrek bij de Rossoneri. In gesprek met Corriere dello Sport neemt hij geen blad voor de mond en doet hij uit de doeken hoe frustrerend de laatste jaren van zijn carrière verliepen. Afgelopen seizoen kwam Montolivo geen enkele keer in actie namens Milan, dat toen getraind werd door voormalig ploeggenoot Gattuso. 'Gennaro liet me altijd links liggen en heeft me daarvoor nooit iets van uitleg over gegeven. Het ging op een gegeven moment zelfs zover dat ik met de Primavera (B-ploeg, red.) moest meetrainen.'

Riccardo Montolivo (links) in betere tijden met de inmiddels ontslagen Milan-trainer Gennaro Gattuso.
© Pro Shots
Riccardo Montolivo (links) in betere tijden met de inmiddels ontslagen Milan-trainer Gennaro Gattuso.

Wat Montolivo nog het meest frustreert is dat hij zowel van Milan als Gattuso niet de kans kreeg om de fans te bedanken. Een ideaal moment leek zich daarvoor aan te dienen op 22 december 2018 toen Milan het opnam tegen Fiorentina, zijn oude club. 'Maar toen gaf hij de voorkeur aan een verdediger op mijn positie! Vanaf dat moment was het voor mij duidelijk dat er een persoonlijke strijd tegen mij gevoerd werd.'

In de winterse transferperiode van 2019 werd Montolivo door Milan verweten een vertrek te dwarsbomen, maar ook dat ligt volgens hem anders. 'Er doken toen geruchten op dat ik niet fit zou zijn. Dat werd verspreid door iemand die een wig wilde drijven tussen Milan en mij. Hoe dan ook: tot een transfer kwam het tot niet, maar dat had niets met mij te maken. Het stoorde mij dat Gattuso de schuld daarvoor volledig bij mij neerlegde.' Montolivo deelde als speler jarenlang een kleedkamer met Gattuso. Op het WK 2010 stonden ze bij Italië samen nog op het middenveld in het met 3-2 verloren duel met Slowakije.

Montolivo speelde naast Fiorentina en Milan ook bij Atalanta, waar zijn carrière in 2003 ooit begon. Zestien jaar na zijn debuut in de Serie B zwaait hij nu af als profvoetballer. Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. 'Ik woon nog altijd in Milaan met mijn gezin, maar moet er nog goed over nadenken. Het plezier in het voetballen ben ik de afgelopen jaren kwijtgeraakt en dat wijt ik deels aan Milan. Ze hebben me niet eens de kans gegeven op een fatsoenlijk afscheid', besluit een gefrustreerde Montolivo in Corriere dello Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.