Moniz wil Van der Vaart verlossen van reservebank

Reacties

Rafael van der Vaart is bij zijn club FC Midtjylland op een compleet zijspoor beland. De Nederlander speelde dit seizoen nog geen minuut in de competitie, maar daar komt in de winter mogelijk verandering in.

Moniz wil Van der Vaart verlossen van reservebank

Ricardo Moniz hoopt de 34-jarige middenvelder namelijk te verleiden tot een overstap naar Randers FC, waar Moniz afgelopen zondag werd gepresenteerd als nieuwe trainer. Het duo werkte eerder kortstondig samen bij Hamburger SV en Moniz ziet een nieuwe samenwerking met Van der Vaart wel zitten.

'Ik weet niet veel van de Deense competitie, maar ik weet dat Rafael niet goed genoeg gevonden wordt om hier te spelen. Rafael is een goed persoon, die ik zeer sympathiek en inspirerend vind. Ik weet dat hij het zwaar heeft en om eerlijk te zijn heb ik medelijden met hem', liet Moniz optekenen op zijn persconferentie.

'Toen ik arriveerde bij HSV was Rafael de grote ster, maar hij was ook de eerste die me welkom heette. We hebben niet lang samengewerkt (Van der Vaart vertrok kort na de komst van Moniz naar Real Madrid, red.), maar ik kan alleen maar goede dingen over hem zeggen. Daarom vind ik het zo vervelend, want ik weet dat deze situatie hem pijn doet.'

Moniz hoopt de routinier uitkomst te bieden. 'Ik kan niet goed beoordelen hoe fit hij nu is, maar misschien kunnen we hem in januari naar Randers halen. Ik denk dat we wel een plaats voor hem kunnen vinden', zei hij met een glimlach op het gelaat.

Moniz staat in Denemarken voor de zware taak Randers in de hoogste divisie te houden. De club staat momenteel onderaan de Superligaen met zeven punten uit elf duels. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.