Moniz doet felle oproep na nieuwe Excelsior-staking: 'Dit gaat verkeerd'

Reacties

Voor de tweede keer in twee weken tijd werd er vrijdagavond een wedstrijd van Excelsior gestaakt. Dit keer ging het om het uitduel met Roda JC Kerkrade (1-4 winst). Trainer Ricardo Moniz is er helemaal klaar mee en doet een oproep.

Moniz doet felle oproep na nieuwe Excelsior-staking: 'Dit gaat verkeerd'
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
1 - 4
Excelsior
Excelsior

De wedstrijd kroop vrijdagavond richting de tachtigste minuut, toen het (bij een stand van 1-2 voor de Kralingers) fout ging. Rai Vloet werd op het veld behandeld na een vermeende tik in zijn gezicht, waarna hij via de achterlijn het veld even moest verlaten. Op dat moment kregen hij en de verzorger van Excelsior vanaf de tribune met de fanatieke Roda JC-fans verschillende attributen (zoals bekertjes bier en aanstekers) naar hun hoofd gegooid. Dit had naar verluidt te maken met het feit dat Vloet het publiek zou hebben uitgedaagd.

Dat laatste gaf het lijdend voorwerp na afloop ook wel toe. 'Ik stond op en liep richting de achterlijn, toen begonnen ze al met schelden. Dus toen maakte ik een gebaartje. Of ik dat moet doen? Tja, dat weet ik niet... Maar volgens mij is dat nog steeds geen argument om maar met aanstekers te gaan gooien. Gelukkig kreeg ik er eentje op mijn rug, en niet op mijn hoofd.' Vloet kon wel snappen waarom arbiter Ingmar Oostrom het duel even stillegde. 'Het hoefde van mij niet per se, als ik eerlijk ben. Maar ik vind het wel begrijpelijk.'

Datzelfde vond zijn trainer Moniz. 'Op dat moment was het de goede beslissing. Maar het moet niet elke week voorkomen, dit is al de tweede keer dat we naar binnen moesten.' Daarmee doelt Moniz uiteraard op de schandalige gebeurtenissen van twee weken geleden, op bezoek bij FC Den Bosch. Toen werd de wedstrijd een tijdje stilgelegd omdat Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door 'supporters' van de Brabanders.

De markante Moniz kwam vrijdag dan ook met een uitgebreide oproep. 'Opvoeding, normen en waarden: daar moet eens heel flink in geïnvesteerd worden. Mensen moeten elkaar opvoeden, wij moeten mensen opvoeden. Voetbal is voor je plezier, je gaat ernaartoe om naar iets leuks te kijken, het is een sociale bijeenkomst, het moet een feest zijn. Maar de tendens die nu is ingezet, daar moet op worden ingegrepen. Dit gaat de verkeerde kant op. Hoe dat komt? Verwendheid. Mensen kunnen alles maar schrijven op internet, er is sprake van vervaging (van de grenzen, red.). Dat mag niet, alles moet hetzelfde blijven als vroeger: respect tonen. Want waar respect wegvalt, daar verlies je.'

Bekijk hieronder de reactie van scheidsrechter Ingmar Oostrom:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.